29 / 06 / 2024

MAKARA

MAKARA

"Mahallede Karşılaşmalar" temasıyla Moda sokaklarını sanat eserleriyle buluşturan Red Bull Art Around'da bu yıl üniversite öğrencilerinin de bir projesi yer alıyor.

Eyüpsultan Çırçır metro şantiyesinde silahlı soygun!

Eyüpsultan'da metro şantiyesindeki güvenlik görevlisini silahla tehdit eden 5 zanlı, bir makara kabloyu çalarak uzaklaştı...

Ermak Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ermak Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Erdoğan Makara, Yavuz Makara ve Muharrem Yıldırım tarafından 200 bin TL sermaye ile 28 Temmuz 2015 tarihinde Maltepe'de kuruldu.

Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2.etabında vagonları taşıyacak çelik halatlar da çekildi, makara sistemi ile mekanik montaj çalışmaları tamamlandı.

1976 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kaderlerine terkedilmiş!

1976 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kaderlerine terkedilmiş. Süleymaniye civarındaki eserleri yıkılmaya yüz tutarken, medreselerin içi ise çöplük olmaktan kurtulamamış. Sinan'ın bir hamamı ise makara fabrikası olarak kullanıyormuş.

MAKARA Haberi

MAKARA

Bir grup mimarlık öğrencisi ile yeni mezun mimarlar tarafından kurulan Plankton Project'ın MAKARA isimli çalışması Moda Caddesinden geçen insanlara farklı bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. 

Sanatı sokakla buluşturan Red Bull Art Around, ikinci yılında İstanbul'un tarihi semtlerinden Modayı seçti. "Mahallede Karşılaşmalar" temasıyla gerçekleşen etkinlikte II sanatçının 11 eseri Moda sokaklarında sanatseverlerle buluşacak. Küratorluğünu Amira Akbıyıkoğlu'nu üstlendiği Red Bull Art Around Moda'da Berk Çakmakçı. Cem Dinlenmiş, Esk Reyn, Hacer Kıroğlu. Hera Buyuktaşçıyan, İrem Günaydın. Lara Ogel. Nihat Karataşlı. Onur Atay ve Özge Topçu gibi sanatçıların üretimleri sergileniyor. Bu yıl etkinliğin bir diğer özelliği de TAK işbirliğiyle gerçekleşen bir seçim sürecinin ardından bir üniversite projesine de yer vermesi. 


Hürriyet...