25 / 05 / 2024

makedonya kosova yeni otoyol

makedonya kosova yeni otoyol

ENKA, ortağı Bechtel ile beraber, Kosova'nın başkenti Priştinâ'yı komşu Makedonya'ya bağlayacak 900 milyon dolar değerindeki yeni otoyolun yapımı için Kosova Hükümeti tarafından müteahhit olarak seçildi.

Diamond Mall açıldı! Limak, Kuzey Makedonya’ya yeni AVM!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Limak Şirketler Grubu, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te hayata geçirdiği alışveriş merkezi "Diamond Mall"un açılışını yaptı.

Cevahir Şirketler Grubu'ndan Makedonya'ya 200 milyon dolarlık yatırım!

Cevahir Şirketler Grubu, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni bir gayrimenkul yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Cevahir Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Eser Cevahir, "Sun City isimli projemizin maliyeti 125 ile 200 milyon dolar arasında olacak” diyor.

Kosova’nın yeni stadyumuna Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hayata geçirilen FIFA ve UEFA standartlarındaki Kosova Ulusal Stadyumu’nun yapımına, bu yıl içinde başlanması planlanıyor.

Acıbadem yeni projesini Londra'da yapacak!

Acıbadem Sağlık Grubu yeni yatırımlarını İngiltere Londra'da gerçekleştirmek istiyor. Aydınlar'ın verdiği bilgiye göre son olarak Batı Avrupa pazarına Hollanda'daki yatırımıyla giren Acıbadem Bulgaristan ve Makedonya'daki pazar liderliğini diğer Avrupa ülkelerine de taşımak istiyor.

TİKA Doğu Makedonya'da 2 okul inşa edecek!

TİKA ile Makedonya’nın güneydoğusundaki Valandova ve Radoviş belediyeleri arasında, 2  yeni okulun inşasına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Bereket Döner Kosova’da restoran açtı!

Bereket Döner, Eylül ayında Kosova'daki restoranı ile, 2016'nın son çeyreğinde ihracatta yeni dönemin startını verdi. Ekim ve Kasım aylarında global arenada büyüme hedeflerini sürdürecek firma üretim kapasitesini de yükseltti.

THY Üsküp'te yeni ofis açtı!

Türk Hava Yolları (THY) Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni ofisini açtı. THY, 1998 yılından bu yana sefer gerçekleştirdiği Makedonya'da, iş birliğinin artırılması amacıyla bünyesine yeni bir ofis daha kazandırdı.

ENKA, Kosova ile Makedonya'yı yaklaştırıyor!

Müteahhitlik şirketi ENKA ve ortağı Bechtel’in yaptığı, Kosova’nın başkenti Piriştina ile komşu ülke Makedonya’yı birbirine bağlayacak 65 kilometrelik yeni yolun ilk 5 kilometresi hizmete açıldı.

Halkbank Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni şube açtı!

Halkbank, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni bir şube açtı. Açılan yeni şubeyle birlikte bölgedeki şube sayısı 34'e yükseldi

Acıbadem, Makedonya'da yeni hastaneler açacak!

Acıbadem Ankara Hastanesi Direktörü Nihan Karaçam Saikaya, Acıbadem Ankara olarak Ankara'da büyük potansiyeli olan sağlık turizmine vizyon kazandırmayı hedeflerken, grup Makedonya/Üsküp'teki yurtdışı hastanelerinin artacağını bildirdi.

Türkler Makedonya'da 3 tesis birden kuracak!

Türk şirketlerinin yatırımda yeni rotası Makedonya oluyor. İki Türk şirketi, peş peşe 3 tesis açma kararı aldı. Konya merkezli Dempo Group, Makedonya'da iki tesisi birden açacağını duyurdu...

Türk şirketlerden Makedonya'ya çıkarma!

Türk şirketlerinin yatırımda yeni rotası Makedonya oluyor. Konyalı Dempo Group ambalaj ve mermer üretimi, PVC şirketi Proline ise pencere üretimi için 3 tesis kuracak.

ENKA-Bechtel tarafından Kosova'da yapılacak otoyol 42 ayda tamamlanacak!

ENKA, ortağı Bechtel ile beraber, Kosova'nın başkenti Priştinâ'yı komşu Makedonya'ya bağlayacak 900 milyon dolar değerindeki yeni otoyolun yapımı için Kosova Hükümeti tarafından müteahhit olarak seçildi...

makedonya kosova yeni otoyol Haberi

makedonya kosova yeni otoyol

Yeni otoyolun (Route 6) inşaatına hemen başlanacağı ifade edilirken, inşaatın 42 ayda tamamlanacağı öğrenildi. Daha önce ülkenin Arnavutluk sınırındaki Morina ile Priştina'nın kuzeyi arasındaki ilk otoyolunu, (Route 7) ENKA-Bechtel ortaklığı tarafından yapıldığını söyleyen Enka'nın altyapı işlerinden sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özger İnal, "Kosova'nın ilk otoyolunun planlanan tarihten bir yıl oııce tamamlanmasında Kosova hükümeti ve Kosova halkı ile işbirliğimizin önemli katkısı oldu. 


Bu sözleşme ile Kosova'nın ulaşım altyapısının inşaası ve ekonomisine katkı sağlama ayrıcalığını hissediyoruz. İnşaatta Kosova vatandaşlarına ve yerel tedarikçilerine iş imkânı sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 


Ticari...