10 / 05 / 2024

makedonya osmanlı eserleri

makedonya osmanlı eserleri

Türkiye, Makedonya'daki Osmanlı döneminden kalan eserleri restore ediyor

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Tarihi Kurşunlu Han Türkiye'nin desteğiyle restore edilecek!

Üsküp’teki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alan Kurşunlu Han’ın kullanım hakkı bugün Yunus Emre Enstitüsüne devredildi. Kurşunlu Han Türkiye’nin desteğiyle restore edilip tarihe kazandırılacak.

Bulgaristan'daki Osmanlı eserleri yıkılma tehlikesi altında!

Bulgaristan’da Mimar Sinan tarafından yapılan asırlık iki Osmanlı camisi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Makedonya Radoviş'te Osmanlı yapıları yok oluyor!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Radoviş şehrinde Osmanlı dönemine ait son eserler de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Mostar'daki Osmanlı eserleri onarılacak!

Numan Kurtulmuş, Mostar’ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmak istiyoruz dedi

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

TİKA Makedonya'da 3 Osmanlı camisini restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya’da Osmanlı yadigarı Sultan Murat, Üsküp Alaca ve Saray Hüseyin Şah camilerini restore edecek.

YTÜ Davutpaşa kampüsünde Osmanlı eserleri restore ediliyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız ve Davutpaşa kampüslerindeki Osmanlı eserlerini restore ederek, eğitim ve araştırma amaçlı olarak kullanıma sunuyor.YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Cibuti'deki Osmanlı eserleri restore edilecek

Cibuti'de, Osmanlı döneminden kalan 3 cami, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilecek. Projeyle ilgili detayları Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ziyaret sırasında açıkladı.

Makedonya'da Osmanlı tapuları tercüme ediliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor...

Makedonya'da, Osmanlı dönemine ait tapular tercüme ediliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor.

Üsküp Kalesi'nde, Osmanlı Müzesi açılacak!

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek..

makedonya osmanlı eserleri Haberi

makedonya osmanlı eserleri

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'ndan yapılan açıklamayaa göre Makedonya'da bulunan Osmanlı eserleri restore ediliyor. Proje kapsamında yer alan 5 eserin restorasyonu tamamlandı. Üsküp ve İstip'teki restorasyon çalışmaları...