15 / 05 / 2024

maket yapı

maket yapı

Salihli ilçesinde yaşayan Hüseyin Karcı, atık malzemeleri de kullanarak yaptığı tarihi yapıların minyatürleriyle evini adeta açık müzeye çevirdi. Karcı, eski yapıların minyatür maketlerini yapmanın kendisine büyük mutluluk verdiğini belirtti.

TBMM, maket ev satışları için harekete geçti!

Ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaş, maket üzerinden aldıkları ev ile yapılan ev arasında metrekare ve kalite farkı olması nedeniyle dolandırıldığını iddia ederek, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. TBMM tarafından iddialarla ilgili alt komisyon kurulacağı duyuruldu...

Depreme Dayanıklı Bina Modeli Maket Yarışması yapıldı!

NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından Depreme Dayanıklı Bina Modeli Maket Yarışması düzenlendi. Maketler testlere tabi tutularak depreme dayanıklılık performansları ölçüldü.

TSMD Mimari Maket Eğitimi semineri 20-24 Haziran'da!

TSMD 2016 yılı itibari ile başlatmış olduğu eğitim seminerlerinin beşincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin beşincisi olan “Mimari Maket Eğitimi” semineri, 20 – 24 Haziran 2016 tarihlerinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

İşte Colorado'da 8,5 milyon dolara satılan maket ev!

ABD'in Colorado eyaletinde yaşayan minyatür sanatçısı tarafından yapılan ve yaklaşık 2 metre boyundaki bu maket eve tam 8,5 milyon dolar fiyat biçiliyor.

Maket, inşaat sektörünün iş hacmini artırıyor!

Son yıllarda inşaat sektörünün ve onu etkileyen yan sektörlerin iş hacminin hızla artması ile birlikte maket yapıları ilk olarak alıcıya ulaştıran ve onların ilk tanıtımını yapan maket sektörünün İzmirli temsilcileri ile görüşüldü.

Makrom Yapı'dan 17 kişi gözaltına alındı!

İstanbul Mali Sube Müdürlüğü, dün yapngı operasyonda Esenyurt ve Tuzlada yüzlerce kişiye maket üzerinden konut satan Makrom Yapı İnşaat firması yetkililerinden 17 kişiyi gözaltına aldı.

Makrom Yapı'nın 18 şirket yöneticisi gözaltında!

Mali Şube Ekipleri, maket üzerinden satış yapıp yüzlerce kişiyi dolandıran Makrom Yapı'ya baskın düzenledi. 18 şirket yöneticisi gözaltına alındı.

Maket üzerinden konut satan Makrom Yapı'ya 18 gözaltı!

Maket üzerinde konut satışı yapan Makrom Yapı’ya düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Esenyurt ve Tuzla’da teslim etmesi gereken yüzlerce konutu teslim etmeyen şirketin 800 vatandaşı dolandırdığı öğrenildi.

Hüseyin Karcı yaptığı maket yapılarla evini müzeye çevirdi!

Salihli ilçesinde yaşayan Hüseyin Karcı, atık malzemeleri de kullanarak yaptığı tarihi yapıların minyatürleriyle evini adeta açık müzeye çevirdi. Karcı, eski yapıların minyatür maketlerini yapmanın kendisine büyük mutluluk verdiğini belirtti.

Maket üzerinden konut satışı nasıl yapılacak?

Maket üzerinden konut satışlarının bazı şekil şartlarına bağlı olarak yapılması gerekiyor. Peki, yeni Tüketici Yasaları ile maket üzerinden konut satışı sözleşmesi nasıl olacak? Maket üzerinden konut satışı nasıl yapılacak?

Konutta maket değil, yap-sat dönemine geçilmeli!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Sektör yap-sat’a dönmeli. Dünya bu yüzden battı. İnsanlar bir ev alabilmek için ömürlerini veriyor, bu yüzden ne aldıklarını görmeleri gerekir” dedi...

Emrullah Turanlı: Dünya maket’ten battı ‘yap-sat’a dönmeliyiz!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Sektör yap-sat’a dönmeli. Dünya bu yüzden battı. İnsanlar bir ev alabilmek için ömürlerini veriyor, bu yüzden ne aldıklarını görmeleri gerekir” dedi...

Kirliliğe dikkat çekmek için Bodrum'da 20 bin kapakla balık maketi yapıldı!

Kirliliğe dikkat çekmek için Bodrum'da 20 bin kapakla balık maketi yapıldı. Çevre kirliliğine dikkati çekmek için 20 bin pet şişe kapağı kullanılarak yapılan maket, bir saatte tamamlandı.

maket yapı Haberi

maket yapı

Salihli ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Hüseyin Karcı, yaptığı tarihi eserlerin minyatür maketlerle evini adeta açık müzeye çevirdi. 


AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karcı, tarihi yapıları ve şehirlerle bütünleşmiş eserleri fotoğrafladıktan sonra atık malzemelerle bire bir kopyasını yaptığını söyledi. Maket yapmaya emekli olduktan sonra hobi olarak başladığını, zamanla yaptığı eserlerin çoğalması üzerine bunları sergilemeye başladığını ifade eden Hüseyin Karcı, ilk olarak Kula ilçesinde doğduğu tarihi evin maketini yaptığını dile getirdi. 


Zaman içeresinde farklı tarihi evlerin maketini yapmaya başladığını anlatan Karcı, eski yapıların minyatür maketlerini yapmanın kendisine büyük mutluluk verdiğini belirtti. Karcı, "Bir çok tarihi eserin yanı sıra, Sardes Antik Kenti'in en ince detaylarına kadar maketini yaptım. Bu iş sayesinde şeker hastalığını yendim" dedi.


Karcı, şöyle konuştu:


"Doğduğum evin maketini yaptıktan sonra, Salihli’nin önemli bir simgesinin...