04 / 05 / 2024

maketten konut alma

maketten konut alma

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Taylan, vatandaşları, maket üzerinden konut alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Maketten ev satışı sözleşmesi 2015!

Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan hükümlere göre maketten yapılan konut satışlarında bazı hususlara sınırlamalar getirildi. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi 2015!

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi!

Sel felaketleri ve yıkıcı sonuçlarının ardından iklim krizi gerçeği karşımıza çıktı. Peki iklim krizi konut alma kriterlerini nasıl değiştirdi?

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde birçok vatandaş maketten konut satın alırken çeşitli mağduriyetler yaşayabiliyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal maketten konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları kaleme aldı.

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...

Vedat Arslan: Haziran sonrası konut alma hareketi başlayacak!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü üzerindeki etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, ''Haziran ayı ve sonrasında Çin ve İran başta olmak üzere, pasaport amaçlı konut alma hareketi tekrar başlayacak'' dedi.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Maketten konut satışıyla canı yananlar ne yapmalı?

Birçok ilde maketten ev alımına dayalı sorunların çözümü için vatandaşlar adliye koridorlarında beklemekte. Markalı konut projesi üreten bazı firmalar, birçok inşaat firmasından canı yanan vatandaşlardan bir kısmı ne yapacağını bilmeden, da hukuki süreçlerin bir an evvel sonuçlanmasını bekliyor...

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

TOKİ'den 2+1 ve 3+1 konut alma şartları nelerdir?

Yaşadığı ilde konutlara başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar TOKİ 100 bin konut başvuruları hakkında detayları araştırıyor. Peki TOKİ'den 2+1 ve 3+1 konut alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Maketten konut satışına 8’li önlem paketi!

Ticaret Bakanlığı maketten konut satışında mağduriyeti engellemek için 8 maddelik çözüm paketi oluşturup Meclis’teki komisyona sundu...

maketten konut alma Haberi

maketten konut alma

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri  Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Taylan, vatandaşları, maket üzerinden  konut alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı. 

Taylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde kötü niyetli  kişilerin maket üzerinden hayali konut sattıklarını ve birçok kişinin mağduriyet  yaşadığını söyledi. 

Maket üzerinden konut almanın doğru olmadığını belirtenTaylan, ancak  güvenilir şirketlerden bu şekilde konut alınabileceğini ifade etti. 

 Firma ve projelerin çok iyi araştırılması gerektiğini anlatan Taylan,  şunları kaydetti: 

"Vatandaşlarımız maket üzerinden konut almak zorundaysa, şirketlerin  ticaret ve sanayi odalarına kayıtlı olmaları veya emlak danışmalarına danışmalı.  Kötü niyetli olan bazı kişiler maket üzerinden hayali konutlar satıyor ve  vatandaşlarımız mağdur oluyor. Konut satışı yapan şirketlerin geçmişi, yaptığı  projeler ve güvenilirliliği çok iyi araştırılmalı. Kurumsal firmalar var, kendini  kanıtlamış, başarılı projeler yapmış, firmalar tercih edilmeli. En önemlisi...