05 / 05 / 2024

Maketten satışlar

Maketten satışlar

Uğur Dumankaya, maketten satış konusunda sözlerine şöyle devam etti. Maketten satışlar tüketiciler için olumsuzluklara neden oluyordu. Kanunla getirilen yeni düzenlemelerle mağduriyetin önüne geçilecek. Haksız rekabet ortadan kaldırılacak...

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Maket ev satışları mercek altında!

TBMM Maketten Ev Satışlarını Araştırma Alt Komisyonu, 'maket ev' üzerinden gerçekleştirilen ev satışlarının yarattığı olumsuz sonuçları incelemeyi sürdürüyor...

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

Maketten satışta sigorta başladı!

Maketten konut ve devre tatil satışlarında tüketici ödemelerini teminat altına alan 'bina tamamlama sigortası poliçeleri' düzenlenmeye başlandı.. 

Ön ödemeli konut satışları yönetmeliğinde değişiklik!

Maketten konut satışlarında yapılan düzenlemeler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile birlikte yürürlüğe girdi..

Maketten konut satışlarında tehlike sinyali!

Maketten satışlarda alıcıya imzalatılan satış vaadi sözleşmelerinde dikkatsizce yapılan işlemler, vatandaşı ödemeleri tamamladığı halde tapusunu alamamaya kadar varan büyük tehlikelerle karşı karşıya bırakıyor.

Ön ödemeli konut satışları nasıl yapılır?

Maketten konut satışı, inşaat firmalarının inşaat yapı ruhsatı aldığı zaman yapabildiği satış işlemi olarak tanımlanıyor. Peki,ön ödemeli konut satışları nasıl yapılır?

Maketten satışlarda teminat şartı!

Yeni Tüketici Kanunu'na göre, maketten konut satışlarına bazı sınırlamalar getirildi. Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle maketten konut satış sözleşmesi yapılamıyor. İşte, maketten satışlarda teminat şartı!

Maketten konut satışlarına kafa karışıklığına son!

Ev satışlarında evin ölçüsüyle ilgili net ve brüt ayrımı genelde kafa karıştırır. Satıcılar evin büyük olduğunu göstermek için metrekareyi brüt üzerinden söylerken, alıcılar da net ne kadarlık bir alanda yaşayacaklarını merak eder.

Maketten konut satışlarında firmanın bilgi vermemesi durumu!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruya cevap olarak maketten konut satışlarında firmanın bilgi vermemesi durumuna değindi..

İMKON'dan uzun vadeli konut satışlarından ev alacaklara uyarı!

Ülkemizde maketten veya inşaatı devam eden projeler üzerinden, uzun vadeli satışlar yapılmaktadır. Bu satışlarda, halkımızın dikkat etmesi gereken önemli hususlar vardır. İMKON'dan uzun vadeli konut satışlarından ev alacaklara uyarı geldi.

Hatice Kolçak: Maketten konut satışları için yapılan düzenlemeler uygulanmıyor!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, "Yeni Tüketici Kanunu' nda ön ödemeli, yani maketten konut satışları için yapılan düzenlemeler emlak piyasasında uygulanamıyor" dedi...

Maketten satış mağdurlarına “temiz” çözüm!

Son yıllarda konut sektöründe yaygınlaşan “maketten satış” yani “sat-yap” sisteminde mağdur sayısı her geçen gün artıyor. İnşaat yatırımcıları mağduriyetlerin yaşanması için “kapkaççı firmalar” temizlensin diyor. İşte maketten satışa patronların yorumu.

Maketten satışlar Haberi

Maketten satışlar

EKONOMİYE etkileri gözle görülür büyüklükteki gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren Tüketicinin Korunmasına İlişkin Kanun, tüketiciler lehine birçok unsuru içinde barındıracak şekilde yeniden düzenlendi. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, uygulamada nelerle karşılaşılacağının zaman içerisinde belli olacağını söyledi. Dumankaya, "Bizler sektörün büyük oyuncuları, yola çıkarken önceliğimizi insan olarak belirledik. Bu nedenle toplumsal fayda ve ortak değer yaratma adına bu kanunun tüketiciler için olumlu olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 


MAĞDURİYET ÖNLENECEK 


Uğur Dumankaya, maketten satış konusunda sözlerine şöyle devam etti. "Maketten satışlar tüketiciler için olumsuzluklara neden oluyordu. Kanunla getirilen yeni düzenlemelerle mağduriyetin önüne geçilecek. Aynı zamanda haksız rekabet de ortadan kaldırılacak. Markalı konut üreten firmalar için maketten satışlarda herhangi bir sıkıntı yaşanması zaten söz konusu değil. Maketten satış sektörün önemli finansal araçlarından biri. Bu...