19 / 05 / 2024

makine yAtırımları artacak mı

makine yAtırımları artacak mı

Plastik Sanayicileri Federasyonu açıklamasına göre federasyon, plastik işleme makineleri ile aksam ve parçalarına yönelik 2014 yılı altı aylık gelişmeler ve yıl sonu tahminlerini içeren raporunu yayınladı.

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları artacak!

2021 senesinde 20 binden fazla kişinin katıldığı franchise yatırımları artmaya devam edecek. 2022 senesinde 3 bin 661 franchise şubesi açılacak.

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

AVM ve market yatırımları artacak mı?

Küçük esnafı korumak için zincir marketlere getirilen kısıtlama nedeniyle market ve AMV yatırımlarının hızlanacağı düşünülüyor. Söz konusu yatırımlardan endişeli olduklarını dile getiren esnaf yasakların 2021 başına çekilmesini talep ediyor.

Hamdi Akın: Yatırımlarımızda start up’ların payı artacak!

2021'de ciddi birleşme ve satın almalar olmasını bekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu süreçte start up'lara yatırımların artacağını öngörüyor. Akfen'in de özellikle teknoloji ve biyokimya start up'larına yatırım yapacağını söylüyor.

Müstakil evlere ve araziye yatırımlar artacak!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Can, “Gayrimenkul sektöründe koronovirüs salgının ardından hayat normale döndüğünde  arazi yatırımları ve müstakil evlere talep artacak, mağaza, dükkan, ofis gibi gayrimenkullerde ciddi daralma olacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a yapılan yatırımlar artacak!

17 yıllık AK Parti döneminde İstanbul’a yapılan yatırım tutarı toplamda 303 milyar 84 milyon Türk Lirası'na ulaştı. Yeni dönemde de artarak sürecek yatırımlar arasında Kanal İstanbul ve şehir hastaneleri gibi bir çok prestijli projeler de bulunuyor.

Ulaşım projelerine yatırımlar artacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 1 trilyon dolarlık ihracat için ulaştırma planını hazırladılar. Yeni hazırlanan plana göre, yatırımlar yüzde 15 artırılacak. 

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

Gayrimenkul sektöründe öğrencilere yönelik yatırımlar artacak!

Öğrencilerin kiralık ev bulma telaşına girdi. Yurt projelerini hizmetle zenginleştirilmiş bir gayrimenkul yatırımı olduğunu söyleyen Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, öğrencilere yönelik yatırımların artacağını söyledi.

Leasingciler gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istiyor!

Yatırımın finansmanında kullanılan makine leasinginin payı yerinde saydı. Leasingciler ise gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istediklerini söylüyor.

Arda Ermut: 2017'de doğrudan yatırımlar artacak!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, başkanlık sisteminin yatırımcı dostu bir sistem olduğunu söyleyerek, 2017 yılının doğrudan yabancı yatırımlar açısından iyi bir yıl olacağını belirtti.

Sırbistan Sancak'ta Türk yatırımları artacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Sancak'taki Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevac ile görüştü. Bilgiç, Sancak'ta Türk yatırımlarının artacağını söyledi.

Ticari gayrimenkul yatırımları 50 milyar dolar artacak!

Geçtiğimiz yıl dünya ekonomisindeki belirsizlik ortamı ve küresel terör, ticari gayrimenkul yatırımlarını da etkilemişti. Bu yıl geçtiğimiz iki yılın aksine dünya genelinde artış göstermesi bekleniyor. Yatırımların 700 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

makine yAtırımları artacak mı Haberi

makine yAtırımları artacak mı


PLASFED açıklamasına göre federasyon, plastik işleme makineleri ile aksam ve parçalarına yönelik 2014 yılı altı aylık gelişmeler ve yıl sonu tahminlerini içeren raporunu yayınladı.  


Yılın ilk altı ayında yerli plastik işleme makineleri üretiminin 180 milyon dolara ulaştığı, yıl sonu tahmininin ise 361 milyon dolar olduğu belirtilen raporda, sektörün çoğunluğunu KOBİ olan imalatçıların oluşturması ve bu nedenle yeterince Ar-Ge yatırımı yapılamaması yüzünden Türkiye'deki imalatçıların uzun süredir Avrupalı üreticiler ile ucuz Uzakdoğu menşeli makinelerin ithalat baskısı altında olduğu dile getirildi. 


"Yerli makine üretimi büyümeden pay alamadı"


Plastik mamul imalatçılarının yatırım ve büyüme hızının yüksek olduğu ve yıllık 800 milyon dolar ortalama yatırım yaptığı belirtilen raporda, buna rağmen yerli makine üretiminin bu büyümeden pay alamadığı ifade edildi. 


Raporda, Türkiye plastik sektörü makine teçhizat yatırımlarının yüzde...