05 / 05 / 2024

Makrom İnşaat dava

Makrom İnşaat dava

Petek Dinçöz’ün reklamlarında oynadığı Makrom İnşaat’ın mağdur ettiği vatandaşlar konuştu: “Evleri normal değerinin yarısına sattılar. Peşin ödedik. Ama inşaat hiç başlamadı”

Tapu harcının iadesi dava dilekçesi 2022!

Tapu harcı iadesi, kentsel dönüşüm sürecinde alınabiliyor. İade için bir dilekçe ile vergi dairesine müracaat ediliyor. Tapu harcının iadesi dava dilekçesi...

Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi 2021!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığı bozmak için izale-i şuyu davası açılıyor. Bu dava için bir dilekçe ile mahkemeye başvuruluyor. Peki ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Mal paylaşımında geriye dönük dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Dedemin vefatı üzerine babam amcam ve üç kız kardeşi mal paylaşımı yapmış. Kız kardeşlerin çocukları hak talebinde bulunarak geriye dönük dava açacaklarını söylediler. Geriye dönük yaptırım olur mu?' sorusunu yanıtladı

BJK Beşiktaş İnşaat ve Fikret Orman'a dava!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın sahibi olduğu BJK Beşiktaş İnşaat ve Tic. A.Ş.'nin bir şirkete verdiği 3 milyon 777 bin TL'lik çekin karşılıksız çıkması üzerine Fikret Orman'a dava açıldı.

Ferit Şahenk, Çiftçiler Holding ve Türkerler İnşaat'a dava açmış!

Son zamanlarda hem yurt içinde hem de yurt dışında bazı gayrimenkullerini satan Şahenk, hem Çiftçiler Holding hem de Türkerler İnşaat'a proje zamanında teslim edilmediği için dava açmış. Diğer bazı yatırımcılar da dava açmış...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Utopya Turizm İnşaat dava bildirisini yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Utopya Turizm İnşaat dava bildirisini yayınladı. 

Tekfen İnşaat Libya Projesi'nde dava süreci devam ediyor!

Tekfen İnşaat tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tekfen İnşaat Libya Projesi'nde dava süreci devam ettiği bildirisini yayınladı. 

Bulut İnşaat'a açılan dolandırıcılık davası yarın görülecek!

Teslim etmesi gereken binlerce konut bulunan Bulut İnşaat’a açılan dolandırıcılık davası yarın görülecek. Dava Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09:15'te kamuoyuna açık olarak görülecek.

Davaı Mühendislik Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Davaı Mühendislik Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 100 bin TL sermaye ile 1 Şubat'ta Şişli, Teşvikiye Harbiye Mahallesi, Teşvikiye Caddesi, İkbal Ticaret Merkezi'nde kuruldu.

Bulut İnşaat'ın sahipleri hakkında 910 yıl hapis cezası istendi!

Teslim etmesi gereken binlerce konut bulunan Bulut İnşaat’ın sahipleri hakkında 910 yıl hapis istemi ile dava açıldı. 130 mağdurun bulunduğu davanın ilk duruşması nisan ayında...

Taşkın yapı dava dilekçesi örneği!

Taşkın inşaat nedeniyle tapu tescil davası da açılabiliyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. Peki, taşkın yapı dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte taşkın yapı dava dilekçesi örneği..

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Bir mülke sahip olan ortakların sayısı, hisse yüzdeleri ve isimlerini gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda ortaklık bozulabiliyor. İşte, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Makrom İnşaat dava Haberi

Makrom İnşaat dava

Makrom İnşaat şirketi, İstanbul Esenyurt ile Tuzla’da 8 dev proje adı altında lüks daireler yapacağı iddiası ile ünlü sanatçı Petek Dinçöz ile anlaştı. Reklam filmleri ile birlikte de dairelerin satışı başladı. Ancak firmanın sadece maket üzerinden sattığı dairelerin ardından inşaata bile başlamadığı ortaya çıktı. Mağdurların suç duyurusunun ardından da Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında firmanın bazı daireleri iki kişiye birden sattığı da ortaya çıktı. Öyle ki bazı projelerde belediyeye arsa için müracaatta dahi bulunulmadığı belirlendi. 

Tuzla iken Şarköy oldu 

Mağdurlardan Baki Torunoğlu, bedelini peşin ödedikleri evin inşaatının dahi hiç başlamadığını söyleyerek şunları anlattı:”Ümraniye’de bin TL kiraya oturuyorum. Eşimle ev arayışına girdik. Üç yıl önce neredeyse yarı fiyatına ev satışı yapan bu şirketi bulduk. İki artı bir evin...