03 / 05 / 2024

makrom yapı dava

makrom yapı dava

Esenyurt'taki konut mağduriyetleriyle gündeme gelen Makrom Yapı ile projelerin arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı'nın davası 20 Eylül'de görülecek.

Makrom Yapı'nın 17 yöneticisine gözaltı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Ekipleri bu sabah maket üzerinde konut satışı yapan bir şirketin sahibi ve yöneticilerine yönelik operasyon yaptı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Lütfü Bakırcı'nın da olduğu öğrenildi.

Makrom mağdurları savcılığa başvurdu!

7 Mart 2015 tarihinde Taksim'de inşaat mağdurları eylemine katılan Makrom mağdurları bugün savcılığa suç duyurusunda bulundu. Davalarının peşlerinde olacaklarını dile getiren mağdurlar seslerini duyurmak istiyor...

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava!

Çalışmaları süren Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara uygun olmayan yapılarla ilgili denetimlerine devam ediyor. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak? Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava nasıl açılır? İşte tüm merak edilenler...

Lütfü Bakırcı tutuklandı!

800’e yakın mağduru olduğu ifade edilen Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tutuklandı.

Makrom Yapı mağdurlarına müjde!

Makrom Yapı projelerinden olan Makromtek Esenyurt projesi için mahkemeden çarpıcı karar geldi.

Akfa Holding ve Fi Yapı soruşturmasında 84 kişiye dava!

FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla kayyum atanan Akfa Holding ve Fi Yapı'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 84 kişiye dava açıldı.

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara projesi dava dosyası kapandı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ankara-Ankara projesi tüketici davasını kazandı. Dava dosyası tamamıyla kapandı...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi tüketici dava açıklaması!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformua yapılan açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi tüketici dava açıklamasını yayınladı.

Taş Yapı’dan Sinan Çetin’e dava!

Taş Yapı, ünlü yönetmen Sinan Çetin'e dava açtı. Davanın açılmasına neden olan süreç ise 6 yıl öncesine dayanıyor...

Makrom mağdurları için mahkemeden açıklama!

Makrom Yapı’nın tanıtımını yaptığı projelerden konut alan on binlerce mağdur için mahkemeden çarpıcı açıklama geldi.

Esenyurt konut mağdurları 7 Ağustos'ta toplanıyor!

Aralarında Fi Yapı, Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Saylan İnşaat ve Makrom Yapı mağdurlarının yer aldığı grup 7 Ağustos'ta Esenyurt Belediyesi önünde toplanacak.

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi dava açıklaması!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Ankara Projesi ile ilgili dava açıklaması yaptı. Açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Lütfü Bakırcı'ya 2 bin 616 yıl hapis istemi!

Makrom Yapı'nın patronu M. Lütfü Bakırcı'nın daire satışı yapıp daireleri teslim etmediği gerekçesiyle hapsi istendi. Mağdurlar, 6 farklı projeyi satan Bakırcı ve diğer şüphelilerin cezasını çekmesini istiyor.

Makrom mağdurlarıyla dalga geçmişler!

Yüzlerce daireyi sahiplerine teslim etmedikleri iddiasıyla Makrom Yapı ve arsa sahipleri hakkında açılan davanın 8. duruşması yapıldı. Bir mağdur "İnsanlardan aldıkları paraları lüks arabalara ve boy yükseltme ameliyatlarına yatırdılar" dedi.

makrom yapı dava Haberi

makrom yapı dava


Esenyurt'taki konut mağduriyetleriyle gündeme gelen Makrom Yapı ile projelerin arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı'nın davası 20 Eylül'de görülecek.


11. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 11:45'te görülecek davaya katılımın yoğun olması bekleniyor.


Makrom Yapı mağdurlarının Mart 2015'ten beri savcılığa yaptığı suç duyuruları sonucunda hazırlanan yeni iddianameye göre; Makrom Yapı'nın tüm projeleri ile ilgili olarak Ahmet kayıkçı, Mustafa Kayıkçı, Adem Kayıkçı, Özcan Kayıkçı, Muhammed Lütfü Bakırcı, Emine Turgut Bakırcı, Kerime Bakırcı, Abdulvahap Turgut, Mehmet Albayrak, Mehmet Kaya, Ömer Kaya suç örgutu üyesi olmaktan yargılanacak. Osmanlı İnşaat sahibi Osman Nuri Bakırcı ise delil yetersizliği sebebiyle yargılanmayacak. 


390 müştekinin olduğu dava öncesi mağdurlar Bakırköy Adliyesi önünde bir protesto gösterisi yapacak. Saat 10:00'da adliyede olacak olan mağdurlar seslerini yetkililere duyurmak istiyor.


Makrom Yapı projeleri:

-Makromtek Tuzla

-Makrom City

-Makromtek...