03 / 05 / 2024

makrom yapı lütfü bakırcı gözaltı

makrom yapı lütfü bakırcı gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Ekipleri bu sabah maket üzerinde konut satışı yapan bir şirketin sahibi ve yöneticilerine yönelik operasyon yaptı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Lütfü Bakırcı'nın da olduğu öğrenildi.

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli'deki çiftliğinde bulunan 15 kaçak yapının tahliyesinin ardından yıkımına başlandı.

Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’un olan Kocaeli'ndeki 15 kaçak yapıya ilişkin verilen yıkım kararının kesinleşmesinden sonra çiftliğin tahliyesi başlatıldı. 

Lütfü Bakırcı tutuklandı!

800’e yakın mağduru olduğu ifade edilen Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tutuklandı.

Lütfü Türkkan'ın kaçak eklentili çiftliğine yıkım kararı!

Dilovası Belediyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğiyle ilgili belge ibraz edememesi sonucunda çiftliğin kaçak bölümleri mühürlenirken, 1 ay süre verildi. 1 ay içerisinde gerekli işlemlerin yerine getirilmemesi durumunda yapılar yıkılacak.

Kocaeli Lütfü Hınçal Çok Amaçlı Spor Salonu tanıtıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Karamürsel İmam Hatip Lisesi yanında hayata geçirdiği Lütfü Hınçal Çok Amaçlı Spor Salonu’nun tanıtımı yapıldı.

Lütfü Bakırcı'ya 2 bin 616 yıl hapis istemi!

Makrom Yapı'nın patronu M. Lütfü Bakırcı'nın daire satışı yapıp daireleri teslim etmediği gerekçesiyle hapsi istendi. Mağdurlar, 6 farklı projeyi satan Bakırcı ve diğer şüphelilerin cezasını çekmesini istiyor.

Lütfü Bakırcı'ya 4 bin 667 yıla kadar hapis istemi!

400 kişinin mağdur sıfatı ile yer aldığı Makrom Yapı davasının bir numaralı sanığı olan Lütfü Bakırcı hakkında 1436 yıldan 4667 yıla varan sürelerde hapis talep edildi.

Lütfü Bakırcı tahliye oldu!

Ağustos 2015'te tutuklanan Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tahliye oldu. Makrom Yapı yöneticilerinden 6'sı projede olmayan konutları satmakla suçlanmışlardı...

Lütfü Savaş: 55 milyonluk gayrimenkul satın aldık!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Meclisi, 2016 yılı Eylül Ayı Olağanüstü Toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında yapıldı.

Lütfü Bakırcı'ya taşeron firma şoku!

Makrom Yapı'nın patronu Lütfü Bakırcı'ya bir şok da taşeron firmadan geldi. Makrom Yapı projelerinden olan Makromtek Esenyurt projesinin taşeron firması Üçkol İnşaat'a aldığı parkelerin parasını ödemediği için haciz geldi...

Makrom Yapı mağdurlara ödeme yaptı mı?

800’e yakın mağduru olduğu iddia edilen Makrom Yapı’ya yönelik Ağustos 2015'te İstanbul Mali Şube polisi tarafından yapılan operasyondan sonra aralarında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı'nın da bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

Makrom mağdurlarından Lütfü Bakırcı'ya cevap!

Makrom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı'nın bu sabah yaptığı "Gerçek mağdurlarımın haklarını kısmen ödedim" açıklamasına Makrom mağdurlarından yanıt geldi. İşte Makrom mağdurlarının yaptığı o açıklama...

makrom yapı lütfü bakırcı gözaltı Haberi

makrom yapı lütfü bakırcı gözaltı

Maket üzerinde satışa yapılan konut sayısı 700 olarak ifade ediliyor. Habertürk.com.'da yer alan Nihat Uludağ imzalı haberde göre ise 17 kişinin gözaltına alındığı operasyonda gözaltı kararı verilen kişi sayısı 24.


Şüpheliler projesi bile olmayan evlerin satışını yaparak milyonlarca lira dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.



Makrom Mağdur Temsilcileri Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde!


Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre ise söz konusu operasyon Makrom Yapı Limidet Şirketi'ne yönelik gerçekleştirildi. Şirketin, Esenyurt ve Tuzla'da inşaa ettiği konutlar uzun bir süreden beri tamamlamayı bekliyordu. Makrom Yapı'dan ev alan kişiler geçtiğimiz aylarda savcılıklara suç duyurusunda bulunmuştu. 



Makrom mağdurlarından Mali Şube'ye teşekkür!


MAĞDURLAR ŞİKÂYET ETTİ

Bir kısım mağdur adına 4 ay kadar önce Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Av. Orhan Boran, söz konusu operasyonun da bu suç duyurusu sonrası yapıldığını kaydetti. Gözaltına alınma...