16 / 06 / 2024

Lütfü Türkkan'dan TOKİ çıkışı: Evler 1+0, 1+1 yapılırsa kim oturacak? 

Lütfü Türkkan'dan TOKİ çıkışı: Evler 1+0, 1+1 yapılırsa kim oturacak? 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te yaptığı açıklamasında TOKİ evlerine dikkat çekerek "1+1, 1+0, ya, arkadaş nasıl aile olacaksınız? Bu evlerde nasıl oturacaksınız? Çocuk yapmak mümkün mü? Bu çocuğu nerede oturtacaksınız?" sorularını yöneltti. İşte Türkkan'ın o açıklaması...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te önemli açıklamalarda bulundu ve  TOKİ  konutlarına da değindi. Söz konusu açıklamasında Türkiye'de orta yaş grubunun gittikçe arttığına dikkat çeken Türkkan, "Yani bir yandan yaşlanıyoruz ama geriden gelen çocuk nüfusu hiç yeterli değil. Bu değişim yakın zamana kadar ekonomik, sosyal ve ülke güvenliği açısından Türkiye için çok önemli, sarsıcı etkiler yaratacak" ifadelerini kullandı. 

Türkkan, "Türkiye'nin yıllık nüfus artışı 2022 yılında yani bundan iki sene evvel binde 7,1; 2023 yılında kaç biliyor musunuz? Binde 1,1; 7 misli aşağıya düşmüş. Bu oran 2001'den sonra en düşük oran, en son 2001 yılında binde 1,5’ti. 2001’i hatırlıyor musunuz? Derin bir ekonomik kriz vardı, o zaman binde 1,5’ti, mevcut krizin belirtileri gibi, o zaman da öyle bir kriz vardı. Bu rakamlarabakınca hem depremde kaybettiğimiz insanların sayıları hem pandemide kaybettiğimiz insanların sayılarının doğru olmadığını söylüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Lütfü Türkkan dan TOKİ çıkışı: Evler 1+0, 1+1 yapılırsa kim oturacak? 

İYİ Partili Türkkan, açıklamasında "Bugüne gelelim, bu ekonomik şartlarda insanlar evlenemiyor, çocuk sahibi olamıyor. Eskiden, erken evlenmeler çok vardı, 36 yaşında oğlum benim evlenemiyor. Gençler zaten evlenmek istemiyor, ekonomik durum bu işi biraz daha zor hâle getirdi" diye konuştu. 

Lütfü Türkkan, "Evlere bakıyor musunuz, satılık evlere? 1+1, 1+0, ya, arkadaş nasıl aile olacaksınız? Bu evlerde nasıl oturacaksınız? Çocuk yapmak mümkün mü? Bu çocuğu nerede oturtacaksınız?" sorularını yöneltti. 

Türkkan, evliliklerinin olmadığı, yalnız yaşamın olduğu bir toplumu işaret ederek, çocukların hesaba katılmadığının altını çizdi. 

Lütfü Türkkan dan TOKİ çıkışı: Evler 1+0, 1+1 yapılırsa kim oturacak? 

Lütfü Türkkan, söz konusu açıklamasında "Bu iş verdiğiniz müteahhit arkadaşlarla da bunları bir konuşun. TOKİ’li müteahhitler var ya, TOKİ müteahhitleri var, aramızda da var, onlarda da bu konuyu konuşun; “1+1, 1+0 yaparsanız bu çocuklar nerede oturacak kardeşim?” diye bir sorun onlara" ifadelerini kullandı. 

Son yirmi iki senedir milletin geleceğe dair umudu kalmadığını dile getiren Türkkan, "Yaşlı nüfusun toplam nüfusa oranının yüzde 10'u geçmesiyle Türkiye, Birleşmiş Milletler kriterlerine göre “çok yaşlı nüfuslu ülke” statüsüne girdi. Ben hatırlıyorum, İsviçre'de bavul taşıyan “bellboy” dediğimiz adam 72 yaşında. “Niye emekli olmuyorsun?” diye sorduğumda “Alttan gelen genç yok, mecburen ben çalışıyorum.” diyor; Türkiye o noktaya geldi." dedi ve orta vadede çalışacak insan da bulunamayacağını söyledi. 

Toprak yatırımında sizi kurtaracak stratejik yöntem açıklandı. Bütçeniz olsa bile bunu yapmayın!

Hükümete Kanal İstanbul sorusu! Tasarruf kapsamında Kanal İstanbul yatırımını da durduracak mısınız?,

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken, Ahmet Büyükduman'dan çarpıcı tespit geldi: Konutta da şirinkflasyon!


Geri Dön