16 / 06 / 2024

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken, Ahmet Büyükduman'dan çarpıcı tespit geldi: Konutta da şirinkflasyon!

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken, Ahmet Büyükduman'dan çarpıcı tespit geldi: Konutta da şirinkflasyon!

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken,  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Ahmet Büyükduman'ın X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...



Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu sabah açıklanan verilere göre bir önceki senenin aynı çeyreğine göre, 2024 yılı 1.  çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 19,9, daire sayısı yüzde 35,5 ve yüz ölçüm ise yüzde 33,4 arttı.

Yine açıklanan rakamlara göre belediyeler tarafından 2024 yılı 1.  çeyreğinde yapı ruhsatı verilen binaların toplam yüzölçümü 36,1 milyon metrekare şeklinde iken; bunun 18,5 milyon metrekaresi konut, 10,0 milyon metrekaresi konut dışı ve 7,6 milyon metrekaresi de ortak kullanım alanı şeklinde gerçekleşti.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, https://twitter.com/AhmetBuyukduman resmi sosyal medya hesabından söz konusu rakamlar ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım yaptı.

Ahmet Büyükduman, yaptığı paylaşımında "Konutta da şirinkflasyon" diyerek,  "Yapı ruhsatı alınan konutların ortalama büyüklüğü azalmaya devam ediyor. Urfa’da bile ortalama büyüklük 76 metrekareye düşmüş görünüyor" ifadelerini kullandı.


Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımı şu şekilde:


KONUTTA DA ŞİRİNKFLASYON‼️

Yapı ruhsatı alınan konutların ortalama büyüklüğü azalmaya devam ediyor. 

Urfa’da bile ortalama büyüklük 76 m2’ye düşmüş görünüyor.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Baget pırlanta kolyelerde yüzde 40 indirim! Amor Pırlanta'da baget kolyeler ne kadar?

İki şehirde 9 arsa ve arazi satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

Elegant Park’ta Haziran teslim daireler 2 milyon 106 bin TL’den başlıyor


Geri Dön