03 / 05 / 2024

Makrom Yapı yöneticileri gözaltına mı alındı

Makrom Yapı yöneticileri gözaltına mı alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Ekipleri bu sabah maket üzerinde konut satışı yapan bir şirketin sahibi ve yöneticilerine yönelik operasyon yaptı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Lütfü Bakırcı'nın da olduğu öğrenildi.

Çatalca'daki 19 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca Belediyesi ekiplerinin çalışmalarının ardından, Hazine arazilerinin üzerinde imara aykırı şekilde inşa edilen 19 kaçak yapı yıkıldı.

Seddar Yavuz: Bu şehirde riskli hiçbir yapıyı bırakmayacağız!

17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depreminde hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen anma töreninde konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada "Bu şehirde riskli hiçbir yapıyı bırakmayacağız" dedi.

Muğla'da 1584 kaçak yapı yıkılacak!

Bodrum, Marmaris, Ortaca ve Fethiye olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 yapı yıkılacak...

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 16 yapıyı yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 16 yapıyı yıktı.

Silivri'deki 15 kaçak yapı yıkıldı!

Silivri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele döneminde inşa edildiği tespit edilen 15 kaçak yapı yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla'da 138 kaçak yapıyı yıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Muğla’da yakından takip ettiği kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Muğla'da şu ana kadar toplam 138 kaçak yapı yıkıldı.

Ataşehir Belediyesi 22 kaçak yapıyı yıktı!

Ataşehir Belediyesi kaçak yapılarla mücadele kapsamında, Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki izinsiz olarak yapılan 22 adet kaçak, hangar tipi yapıyı yıktı...

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamda bu güne kadar 14 bin 436 ihbar yapıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.

 İTOB yöneticileri:  Arsaya el koymadık yönetmeliği uyguladık!

İzmirli Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisinin iptaliyle çıkan tartışma büyüdü. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu, “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır” dedi...

Akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak!

Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak...

Son 5 yılda 7640 kaçak yapı yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, kaçak yapılarla mücadele kapsamında son 5 yılda 7640 kaçak yapı yıkıldı. 5 yılda kesilen ceza miktarı 384 milyon 874 bin 203 liraya ulaştı.

Trabzon'da izinsiz inşa edilen 160 yapı yıkıldı!

Trabzon'un 13 ilçesinde bu yılın 11 aylık döneminde izinsiz olarak inşa edilen 160 yapı yıkıldı.

Trabzon Sisdağı Yaylası'ndaki 10 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesinde yer alan yaylalardaki 10 kaçak yapı yıkıldı. Yıkım ekipleri Sisdağı Yaylası'nda 2, Pazaryeri mevkisinde 3, Hanyanı mevkisinde de 5 olmak üzere 10 kaçak yapıyı yıktı...

Makrom Yapı yöneticileri gözaltına mı alındı Haberi

Makrom Yapı yöneticileri gözaltına mı alındı

Maket üzerinde satışa yapılan konut sayısı 700 olarak ifade ediliyor. Habertürk.com.'da yer alan Nihat Uludağ imzalı haberde göre ise 17 kişinin gözaltına alındığı operasyonda gözaltı kararı verilen kişi sayısı 24.


Şüpheliler projesi bile olmayan evlerin satışını yaparak milyonlarca lira dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.



Makrom Mağdur Temsilcileri Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde!


Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre ise söz konusu operasyon Makrom Yapı Limidet Şirketi'ne yönelik gerçekleştirildi. Şirketin, Esenyurt ve Tuzla'da inşaa ettiği konutlar uzun bir süreden beri tamamlamayı bekliyordu. Makrom Yapı'dan ev alan kişiler geçtiğimiz aylarda savcılıklara suç duyurusunda bulunmuştu. 



Makrom mağdurlarından Mali Şube'ye teşekkür!


MAĞDURLAR ŞİKÂYET ETTİ

Bir kısım mağdur adına 4 ay kadar önce Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Av. Orhan Boran, söz konusu operasyonun da bu suç duyurusu sonrası yapıldığını kaydetti. Gözaltına alınma...