27 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla'da 138 kaçak yapıyı yıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla'da 138 kaçak yapıyı yıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Muğla’da yakından takip ettiği kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Muğla'da şu ana kadar toplam 138 kaçak yapı yıkıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla'da kaçak olduğu belirlenen toplam 138 yapıyı yıktı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Muğla’da yakından takip ettiği kaçak yapıların yıkımının devam ettiği bildirildi. Anadolu Ajansı'da yer alan habere göre, Muğla'da imar barışından yararlanan yapıları bakanlık müfettişleri ve imar denetçilerinin, dijital ikiz programı ile incelediği belirtilen açıklamada, bu kapsamda, Bakanlığın toplam 138 kaçak yapıyı yıktığı bildirildi.

Yıkılan kaçak yapılar arasında 103 konut, 22 kıyı yapısı, 8 sosyal tesis, 2 otel, 2 villa ve 1 istinat duvarı bulunuyor.

- En çok yıkım Bodrum’da

Yıkılan kaçak yapıların ilçelere göre dağılımı incelendiğinde, en çok yıkımın turizm merkezi Bodrum’da olduğu belirtildi.

Bu kapsamda Bakanlık Bodrum'da toplam 95 kaçak yapıyı yıktı. Bodrum'u 35 kaçak yapı ile Menteşe ilçesi izlerken, en çok yıkımın yapıldığı diğer ilçeler de Marmaris, Datça ve Fethiye oldu.

Bakanlık, yıkımların yanında Yapı Kayıt Belgelerini de incelemeyi sürdürüyor. Son yapılan incelemelerden sonra 1300 Yapı Kayıt Belgesi iptal edilirken, Bakanlığın ilk etapta 1300 yapıyı daha yıkacağı belirtildi.


Geri Dön