03 / 05 / 2024

mal alımı ihaleleri

mal alımı ihaleleri

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Mesut İnşaat mal alımı için ihale yayınladı!

Mesut İnşaat Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında sağlanan destek ile Hatay'da Firmanın Rekabet Kabiliyetinin Güçlendirilmesi Projesi için mal alımı ihalesi yapacak.

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yaptı! Son tarihi de açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa fiyatlarını açıkladıktan sonra çiftçilerin malını ofise değil de tüccara satması nedeniyle alım fiyatlarına zam yaptı. Ofisten yapılan açıklamada yeni fiyatlar ve ödemelerle ilgili takvim de bilgilere yer verildi.

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi açıldı!

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Büyükbayrak, Hakkı Büyükbayrak ve Fehmi Büyükbayrak ortaklığında kuruldu.

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Geri alım hakkında yabancı para dönemi!

Satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı tutmasına geri alım (vefa) hakkı deniyor.  Bu hak satıcıya, sattığı taşınmazı bedel karşılığında ve tek taraflı irade ile geri alma hakkı veriyor. 

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2018!

Taşınmaz mal devir işlemleri için belli tapuda evrakların teslim edilerek ve tapu alım satım masrafının da ödenmesi ile gerçekleşiyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2018 örneği..

Emlakçı alım satım komisyonu 2017!

Taşınmaz mal almak ya da satmak isteyen kimseler, bu işlemi emlakçı ile yapmaları halinde emlakçıya komisyon ödüyor. İşte emlakçı alım satım komisyonu 2017..

Emlakçı alım satım komisyon sözleşmesi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri, emlakçılar ile anlaşma yaparak, taşınmazın kısa sürede istenilen fiyatta satılmasını sağlayabiliyor. Bunun için öncelikle sözleşme imzalanıyor. İşte emlakçı alım satım komisyon sözleşmesi 2016 örneği...

Emlakçı alım satım komisyonu 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar taşınmaz mal devir işlemlerini emlakçı aracılığı ile halledebiliyor. Tarafların anlaşma sağlamaları durumunda emlakçı komisyon hak etmiş oluyor. Peki, emlakçı alım satım komisyonu 2016 ne kadar?

Tapu alım satım masrafı 2016!

2016 yılında taşınmaz mal alım satım işlemi olan kimseler, bazı masraflarla karşılaşıyor. Peki, 2016 yılında ne kadar alım satım masrafı ödenir? İşte tapu alım satım masrafı 2016..

mal alımı ihaleleri Haberi

mal alımı ihaleleri

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31517 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Kamu İhale Kurumundan:

MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 4/3/2009 tarihli ve 27159 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 36 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddenin ikinci fıkrasında yer alan “ile” ibaresinden sonra gelmek üzere “elektronik ihaleler hariç” ibaresi eklenmiştir.

“(1) İhalelere katılacak aday veya istekliler tarafından,

a) Gerçek kişi olması halinde, elektronik ihaleler hariç, noter tasdikli imza beyannamesinin,

b) Tüzel kişi olması halinde, elektronik ihaleler hariç, başvuru ya da teklif mektubunu imzalayanın noter tasdikli imza beyannamesinin teklif kapsamında sunulması zorunludur. Tüzel kişilerde; aday veya isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve...