01 / 05 / 2024

mal bildirim beyanname formu

mal bildirim beyanname formu

3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar için "Memur mal bildirim formu örneği" bu haberde...

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Buna göre, beyanname ve bildirimleri verme süresi uzatıldı.

Kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017!

2016 yılında taşınmaz malını kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden kimseler bu sene vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017..

Selahattin Demirtaş mal varlığını açıkladı!

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Eş Genel Başkan Demirtaş'ın mal varlığının bulunduğu beyanname, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Veraset ve intikal vergisi bildirim formu vermeme cezası!

Bir kişinin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin mirasçıları tarafından kabul edilmesi sonucunda öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi bildirim formu vermeme cezası nedir?

Emlak vergisi bildirim örneği 2015!

2015 yılında taşınmaz mal satın alan kimseler, 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Vergi için sene sonuna kadar bildirim verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2015...

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri genellikle yıllık olarak hazırlanıyor. Ancak kimi kira sözleşmelerinde süre belirtilmiyor veya kira süresi uzatılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi ne kadardır?

Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi!

Kiracı ve mal sahibinin haklarının korunması nedeni ile kira sözleşmesi fesih süreci Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi ne kadardır?

Beyanname vermedim ne olacak?

Taşınmaz mal sahipleri, 2014 yılı içerisinde gayrimenkullerini kiraya vermesinden veya satmasından elde ettikleri gelirler için en son 2 Nisan'da beyannamelerini verdi. Peki, beyanname vermedim ne olacak diyorsanız işte yanıtı...

Kira gelir vergisi beyanname verme tarihi!

2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Mükellefler öncelikle kira beyanı veriyor. Peki, kira gelir vergisi beyanname verme tarihi ne zaman son?

Kira beyanname süresi uzatıldı mı?

2015 yılı kira gelir vergisi mükellefleri, taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren mal sahipleri oluyor. Mükellefler öncelikle beyanname veriyor. Peki, kira beyanname süresi uzatıldı mı?

Gelir vergisi beyanname süreleri uzatıldı mı?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenecek gelir vergilerinde beyanname süreleri 25 Mart'ta sona erecekti. Peki, gelir vergisi beyanname süreleri uzatıldı mı? İşte beyanname ve bildirim formlarının verilme süreleri...

Değer artış kazancı için beyanname süresinin son günü 25 mart!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Değer artış kazancı için beyanname süresinin son günü 25 Mart..

Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 25 Mart!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için beyan verilerek vergi ödeniyor. Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 25 Mart...

mal bildirim beyanname formu Haberi

mal bildirim beyanname formu

Memur mal bildirim formu!

3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar kendileri ile eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının taşınır ve taşınmaz malları ile arsa ve yapı kooperatifi gibi kooperatiflerde bulunan hisselerinin değerleri ne olursa olsun formun 2’ nci ve 3’ üncü bölümlerine kaydetmek zorundadırlar. 


Formun 4 - 8’ inci bölümlerine kaydedilmesi gereken her türlü kara,deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer döver, harman makinesi ve diğer ziraat makineleri, inşaat ve iş makineleri, hayvanlar, koleksiyon ve antika ev eşyaları ile hakları, alacaklar ve gelirlerden, kendilerine ödeme yapılanlara aylık net ödemenin, ödeme yapılmayanlara ise GİH sınıfındaki 1. Derece Şube Müdürüne yapılan aylık net ödemenin, beş katından fazla tutardaki kısmı beyan ediliyor. 



Devlet...