23 / 07 / 2024

mala el koyma

mala el koyma

Anayasa Mahkemesi, 1995’te çıkartılan bir KHK hükmünü “Mülkiyet hakkı konusunda kararname düzenlenemez” gerekçesiyle iptal etti.

Araç ve ehliyet sahipleri dikkat! Ehliyete el koyma trafikten men para cezası 20.342 Türk Lirası

Araç ve ehliyet sahipleri dikkatli olması gerekn bir karar açıklandı. Trafikte bunu yapan çok dikkali olmalı ehliyete el koyma trafikten men 20.342 Türk Lirası para cezası uygulanıyor. İşte detaylar...

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

Fi Yapı mağdurlarına müjde!

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, bu hafta Kanaat Önderleri’nde Hakan Güldağ, Şeref Oğuz ve Vahap Munyar’ın sorularını yanıtladı. TMSF’nin “şirketlere el koyması” kavramının çok uygun bir ifade olmadığından bahseden Gülal, “El koyma kavramı olumsuz algı yaratıyor” diye konuştu.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el koyma kararına itiraz reddedildi!

Firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına yönelik yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. 

Ürdün'den İsrail'e yerleşim birimi tepkisi!

Ürdün, İsrail'in Yahudi yerleşim birimlerine binlerce yeni konut inşasına onay verme ve işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin topraklarına el koyma kararına kınama gösterdi. 

FETÖ'nün Bursa'daki malikanesi'ne el konuldu!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında, FETÖ elebaşı için yaptırıldığı öne sürülen malikaneye el koyma tedbiri uygulandı.

Reza Zarrab'ın mal varlıklarına el konuluyor!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlığına el koyma kararını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Reza Zarrab'ın mal varlıklarına el konulma işlemi devam ediyor. 

Reza Zarrab'ın ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlığına el koyma kararını açıkladı. İşte, Reza Zarrab mal varlığı listesi...

New York'taki İran bağlantılı gökdelene ABD el koyabilir!

New York'ta mahkeme, İran tarafından kontrol edildiği gerekçesiyle 36 katlı bir gökdelene ABD'nin el koyabileceğine hükmetti. Karar, 'terör bağlantılı' en büyük el koyma işlemi olarak ülke tarihine geçebilir.

ABD, Arabistan'ın 750 milyar dolarlık yatırımına el koyabilir!

ABD’nin ‘11 Eylül’ tasarısını kabul etmesiyle Suudi Arabistan’ın ABD’deki 750 milyar dolar yatırımı tehlikeye girdi. Açılacak davalarda, tazminat teminatı olması nedeniyle bu varlıklara el koyma ve dondurma hakkı var.

5 soruda mal varlığına el koyma!

15 Temmuz darbe girişime katıldığı ya da destek verdiği iddia edilen kişilerin, şirketlerin, kurumların malvarlıklarına el konulması, ekonomiyi de yakından ilgilendiren önemli ve uzun sürecek bir tartışma başlattı. İşte 5 soruda mal varlığına el koyma..

Bankacılardan FETÖ kapsamındaki şirketler için talep!

Bankacılar FETÖ kapsamdaki şirketler için hükümetten kayyum ataması yerine önce el koyma, ardından da varlıklar değer yitirmeden satışlarının yapılmasını istiyor.

Fikirtepe'deki acele kamulaştırma kararında son durum ne?

Fikirtepe'de bir 'acele el koyma' davasında çıkarı ret kararı Bakanlığın tarafların uzlaşmasını beklemeden acele kamulaştırma yoluna gittiğini ortaya koydu .

mala el koyma Haberi

mala el koyma

Anayasa Mahkemesi, 15 Temmuz KHK’leri ile yolu açılan ancak OHAL dönemini de aşacak şekilde geleceğe dönük sonuçlar yarattığı gerekçesiyle Anayasa’ya aykırılığı ileri sürülen mallara el koyma uygulamalarına ilişkin önemli bir karara imza attı.


Hüküm kurulmadan verilen mallara el koyma kararları hız kesmeden sürerken mahkeme, “Mülkiyet hakkı konusunda kararname düzenlenemez”diyerek OHAL kararnamelerinin uygulamalarının hukuk dışılığını gözler önüne serdi.


İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nin 24 Haziran 1995 tarihinde yayımlanan 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin Anayasa’ya aykırılığı iddiasıyla yaptığı başvuru üzerine alınan karar, olağanüstülük gerekçesiyle yönetimlerin silahına dönüşen KHK’lerin hukuk dışılığının kanıtı oldu.


Yerel mahkeme, “Markanın, tescil tarihinden itibaren beş yıl içinde, haklı bir neden olmadan kullanılmaması veya bu kullanıma beş yıllık bir süre için kesintisiz ara verilmesi halinde,...