15 / 05 / 2024

malatya akoğuz kışlası

malatya akoğuz kışlası

Kayseri ve Malatya'da iki örnek projeye imza atıldı. Kayseri'de 4 bin metrekarelik askerî arazi, yeşil alan olarak değerlendirilecek. Malatya'da ise Akoğuz Kışlasına ait 900 dönümlük arazi, mesire alanı olarak kullanılacak...

Malatya Altay Kışlası Sosyal Tesisleri inşaatında sona gelindi! 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Altay Kışlası içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden sosyal tesislerin inşaatında inceleme gerçekleştirdi. 

Malatya Çakmak Kışlası büyükşehire devredildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının 2. birleşiminde, Çakmak Kışları'nın Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesine karar verildi.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından inşa edilen Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Malatya Tohma'ya kültür merkezi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tohma'ya yeni bir kültür merkezi kazandırıyor...

Malatya Büyükşehir Belediyesi 22 taşınmazı sattı!

Malatya Büyükşehir Belediyesine ait Tecde ve Yeşiltepe bölgelerinde bulunan 43 arsa ile Saray Mahallesi'nde de 3 dükkan olmak üzere toplam 46 taşınmazdan 22'si satıldı.

Malatya Büyükşehir Meclisi'nde imar görüşüldü!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının II. birleşimi bugün gerçekleşti, toplantıda Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanına yönelik hazırlatılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı görüşüldü.

Malatya Büyükşehir 46 taşınmazı satışa çıkardı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tecde ve Yeşiltepe bölgelerinde 43 arsa ile Saray Mahallesinde 3 dükkan olmak üzere toplam 46 taşınmazı ihaleyle satışa çıkardı.

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.

Malatya Büyükşehir 15 gayrimenkulü ihaleyle sattı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde satışa çıkardığı 15 taşınmazı ihaleyle sattı

Malatya Büyükşehir'den satılık 56 adet gayrimenkul!

Malatya Büyükşehir Belediyesi 6 Temmuz Perşembe günü Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde bulunan 56 gayrimenkulü satışa çıkarıyor.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nde inşaat sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde 2 dönümlük alan üzerine kurulan Kültür Merkezinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Maltepe Kenan Evren Kışlası, Marmara Üniversitesi'nin oldu!

Yaklaşık 2.5 milyon metrekare büyüklüğe sahip olan Maltepe Kenan Evren Kışlası, Marmara Üniversitesi'nin oldu. Kışladaki yeni üniversite binaları TOKİ inşa edecek.

Malatya Çakmak Kışlası için rezerv yapı alanı teklifi!

Kentteki çarpık ve sağlıksız alanları Kentsel Dönüşüm Projesi ile modern ve güvenli alanlar haline getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi düzenli şehirleşme ve gelişme için rezerv yapı alanları oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

malatya akoğuz kışlası Haberi

malatya akoğuz kışlası


MSB'nin şehir dışına taşıma çalışmaları yürüttüğü askerî arazilerin betonlaşacağından endişe edilirken, Kayseri ve Malatya'da iki örnek projeye imza atıldı. Kayseri'de 4 bin metrekarelik askerî arazi, yeşil alan olarak değerlendrilecek. Malatya'da" da Akoğuz Kışlasına ait 900 dönümlük arazi, mesire alanı olarak kullanılacak. 


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kısa zaman önce Garnizon Komutanlığı ile bir protokol imzaladı. Bu kapsamda şehir merkezinde kalan bazı askeri alan ve binaların şehir dışına taşınması kararlaştırıldı. Belediye, yeni bir arsa temin ederek mevcut hizmet binalarını ve lojmanları yapacağını taahhüt etti. İlk olarak şehir merkezinde bulunan 8'er katlı lojmanlar ile garnizon komutanının oturduğu iki villanın yerine 10 milyon liralık yatırımla askeriye için yeni binalar yapıldı. Askeri tesislerin yıkılmasıyla birlikte ortaya çıkan 4 bin metrekarelik alan ise belediyenin aldığı kararla yeşil...