04 / 05 / 2024

Malatya Beydağları 25 bin konut

Malatya Beydağları 25 bin konut

Beydağları Malatya'nın yeni yerleşim alanı oldu. Yaklaşık 5 bin gecekondu yıkılarak yerine 25 bin kadar konut yapılıyor. Beydağları plansız yerleştirilen çok katlı apartmanlar nedeniyle daha da çirkin bir görünüm aldı.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap kura sonuçları 25.12.2021!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap kura sonuçları 25.12.2021 haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Silivri 4. Etap kura sonuçları 25.12.2021 ve proje detayları...

Malatya Beydağı'nda 923 konut 38 iş yeri inşa ediliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Beydağı'nda 923 konut 38 iş yerinin inşaatına başladı. 

Malatya Beydağı'nda kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Beydağı Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki sorunlar çözülüyor. Kamulaştırma bedelinin ödendiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “600 gün içerisinde burada yeni bir şehir olduğunu göreceğiz” diye konuştu.

TOKİ İzmir Seferihisar kura sonuçları 25.02.2020 kazananlar listesi!

TOKİ İzmir Seferihisar kura sonuçları 25.02.2020 kazananlar listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ İzmir Seferihisar kura sonuçları 25.02.2020 kazananlar listesi ve TOKİ İzmir Seferihisar kura sonucu isim listesi...

Malatya Beydağı'nın dönüşüm haritası belirlenmeli!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Merkez Beydağı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Tüfenkci, Beydağı’nın kentsel dönüşümle ilgili sorunlarını konuştu.

TOKİ ile Malatya Beydağı'nda yeni bir yaşam!

TOKİ, Maltaya Beydağı'nda kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği konutlarla bölge sakinlerine güvenli yapılar ve sağlıklı çevreden oluşan bir yaşam sunuyor...

Malatya Beydağı'na 7 bin 500 TOKİ konutu!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Beydağı Mahallesi sakinlerinin kentsel dönüşümle ilgili sorun ve taleplerini dinledi. Tüfenkci, TOKİ Başkanı ile görüşeceğini belirtti.

Camikebir kura sonuçları 25 Temmuz 2017!

Camikebir kura sonuçları 25 Temmuz 2017 henüz belli olmadı. Projede yer alan konutlar için başvurular 3 Temmuz tarihinde başlamıştı.

TOKİ Camikebir kura sonuçları 25 Temmuz 2017!

TOKİ Camikebir kura sonuçları 25 Temmuz 2017 yarın belli olacak. Proje 138 adet konuttan meydana geliyor.

Malatya Beydağı TOKİ başvuru tarihi!

Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 322 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Afyonkarahisar Şuhut kura sonuçları 25 Nisan 2017!

Afyonkarahisar Şuhut kura sonuçları 25 Nisan 2017 henüz açıklanmadı. Afyonkarahisar Şuhut kura sonuçları 25 Nisan 2017 açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Malatya Beydağı TOKİ son teslim tarihi!

Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi 3. Bölge'de son konut teslim tarihi bugün olarak belirlendi. Projedeki konutların fiyatları 120 bin 38 ile 160 bin 381 TL arasında değişiyor.

TOKİ Malatya Beydağı'nda 322 konutu satışa çıkardı!

TOKİ Başkanlığınca, Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi dahilinde 322 adet konut ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre satışa sunuldu.

Malatya Beydağları 25 bin konut Haberi

Malatya Beydağları 25 bin konut

Ancak Beydağlarında daha önce tek katlı ve bahçeli olan gecekonduların yerinde 16-17 katlı toplu konutlar bir anda yükselmeye başlanırken, Beydağları plansız ve gelişigüzel yerleştirilen çok katlı apartmanlar nedeniyle daha da çirkin bir görünüm aldı. 



Hatta vatandaşlar eski gecekonduları arar oldu: "Hiç değilse gecekondular tek katlıydı, yeşil içinde birer bahçeleri vardı. Şimdi 16 katlı binaların etrafında ağaç dikecek yer bile kalmadı. Beydağları betonlaştırıldı. Binaların halini gören TOKİ Başkanı bile "artık çok katlı binalardan vazgeçiyoruz" demek zorunda kaldı. 

Beydağlarında yatay gecekonduların yerini dikey gecekondular aldı. Yükselen binaları görenler Beydağlarında özel bir imar planı uygulanmaması nedeniyle Kentsel dönüşüm projesini hazırlayanları ağır bir şekilde eleştiriyor: "Binalar çok katlı yapıldı, genel görünümde bir estetik yok. Planda bütünlük yok, binalar gelişi güzel yerleştirilmiş. Eğer böyle olacağını bilseydik,...