27 / 04 / 2024

TOKİ ile Malatya Beydağı'nda yeni bir yaşam!

TOKİ ile Malatya Beydağı'nda yeni bir yaşam!

TOKİ, Maltaya Beydağı'nda kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği konutlarla bölge sakinlerine güvenli yapılar ve sağlıklı çevreden oluşan bir yaşam sunuyor...



Kentsel dönüşümde insanı odağa alan ve sosyal bütünleşmeyi sağlayan bir yaklaşımla hareket eden TOKİ, planlı yapılaşmayı sağlarken dar ve orta gelirli vatandaşlar için ürettiği konutlarla yeni gecekondu bölgelerinin oluşmasına engel oluyor. Bu kapsamda inşa edilen, 27 blok ve 909 konuttan oluşan Malatya Beydağı 5'inci Bölge Konutlarının sakinleri, yeni konutlarında güvenle ve huzurla yaşıyor.

"ÖMRÜMÜZÜ BURADA HUZURLA GEÇİRMEK İSTİYORUZ"

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; İsmail Koyun ve eşi,  TOKİ  konutlarına taşınmadan önce müstakil bir evde oturduklarını ve çok zorluk yaşadıklarını anlatıyor. "Evimiz eskiydi, temizliği bizi zorluyordu. Banyo ve tuvaletimiz bahçe içindeydi. Kışın ısınma problemi yaşıyorduk. Odun ve kömür derdinden artık çok yorulmuştuk" diyen Türkan Koyun, Malatya Beydağı TOKİ Konutları'na bir yıl önce taşındıklarını ve yeni konutlarından memnun olduklarını aktarıyor.

Kışın sıcak, yazın ferah bir ortamda yaşamanın keyifli olduğunu söyleyen İsmail Koyun, elektrik, su ve ısınma sorunu yaşamadıklarından, sitenin temizliğinden ve tertibinden bahsediyor. Konutların asansörlü olmasının kendileri için büyük şans olduğunu dile getiren Koyun, havadar bir yerde yaşamaktan duyduğu
memnuniyeti anlatıyor. "Yaşlıyız artık ve kalan ömrümüzü burada Tıuzurla geçirmek istiyoruz" diyen Koyun, yeni yaşam alanlarında mutlu olduklarını söylüyor.

"HAYATIMIZ KOLAYLAŞIYOR"

Emekli olduğunu ve vaktinin çoğunu evde geçirdiğini söyleyen Mehmet Karademir, eşi, dört çocuğu ve kedileriyle Malatya Beydağı 5'inci Bölge TOKİ Konutlarında mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürdüklerini söylüyor. Konutların düzeninin ve site yönetiminin, hayatlarını kolaylaştırdığını belirten Karademir, "Sitemiz temiz. Ulaşım sıkıntısı yaşamıyoruz. Eşim ve çocuklarım da burayı seviyor" diyor. Diyaliz hastası olduğunu ve yaşadığı bölgenin havasının kendisine iyi geldiğini söyleyen Karademir, "Dışarı çıkıp fazla dolaşamıyorum ama balkonumda vakit geçirirken kendimi çok iyi hissediyorum" diye konuşuyor. Sakin ve huzurla vakit geçirebileceği bir yerin hayalini kurduğunu ve TOKİ konutlarıyla bu hayalinin gerçekleştiğini ifade eden Karademir, TOKİ'den, site yönetiminden ve komşularından memnun olduklarını dile getiriyor.

"BURAYA TAŞINACAĞIMIZ GÜNÜ HEYECANLA BEKLEDİK"

Daha önce yine aynı bölgede müstakil bir evde 40 yıl yaşadıklarını belirten Nihat Karaca, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evlerinin yıkılarak yerine TOKİ konutlarının yapıldığını söylüyor. "Önceleri biraz yadırgadık ama inşaatlar hızla devam edip konutlar ortaya çıkmaya başlayınca fikrimiz değişti" diyen Karaca, konutların güzelliğini ve konforunu görünce yeni yaşam alanlarına alışmalarının çok daha kolay olduğunu anlatıyor. Düzensiz ve çarpık bir yerleşimden kurtulup yeni ve temiz bir eve sahip olduklarını söyleyen Karaca, "Buraya taşınacağımız günü heyecanla bekledik" diyor.

Boş zamanlarını ailece kamelyada geçirdiklerini söyleyen Neşe Karaca, çevre düzenlemesinden ve site yönetiminden memnun olduklarını, yeni yerleşim alanlarına alışmakta zorluk çekmediklerini dile getiriyor.
Ayverdi, siteyle ilgili şunları söylüyor: "Sitemiz Tl blok, 909 konuttan oluşuyor. Mescidimiz, çocuk parklarımız ve kamelyalarımız var. Yeşil alanların bakımına önem veriyoruz; 800 fidan diktik. Şu an için en büyük ihtiyacımız market, ilgili yerlerle görüşüp sözünü aldık, yakın bir zamanda market projesini hayata geçireceğiz."

"BÖLGENİN YAPISI DEĞİŞTİ"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçede 163 bin konut bulunduğunu ve konut stokunun yüzde 40'ının 99 Deprem Yönetmeliği öncesi yapıldığını söylüyor. "Bütüncül planlama ve lokal uygulamalarla güvenli- ve yaşanabilir konut stoku amaçlıyoruz" diyen Gürkan, depreme dayanıklı TOKİ konutlarıyla bölgenin gecekondu yapısının değiştiğini, sağlıksız yapılardan modern, dayanıklı yapılara geçişin bölge sakinlerince de olumlu karşılandığını aktarıyor.

Konut projesiyle bölge halkına yüzde 40 avantajlı fiyatlarla konut alma hakkının tanındığını ifade eden Gürkan, 180 aya kadar taksitlendirme seçeneği sunulduğunu ve hak sahiplerinin kurayla belirlendiğini söylüyor ve ekliyor: "ilçemizde TOKİ alanıyla eşdeğer bölgede yapılan 150 metrekarelik bir binanın değeri 190 bin TL olup, bölge halkı yüzde 40 avantajlı fiyatlarla yaklaşık 75 bin ile 85 bin TL bedelle konut sahibi oluyor. Dönüşüm alanında ikamet etmeyen dışardan gelen alıcı ise 129 bin ile 155 bin TL bedelle konut sahibi olabiliyor."

"HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Site Müdürü Remzi Ayverdi, site sakinlerinin huzuru için 15 kişilik ekiple hizmet verdiklerini, ortak yaşam alanlarında temizliği ve düzeni sağladıklarını söylüyor. Hizmet kalitesini artırmak, sorunları hızlı ve kalıcı bir şekilde çözmek için titiz çalıştıklarını anlatan Ayverdi, personele uzmanlıkları bulunmayan alanlarda görev yüklemediklerini, her personelin bilgi sahibi olduğu konuda çalıştığını vurguluyor.


Geri Dön