03 / 05 / 2024

Malatya deprem hasarı

Malatya deprem hasarı

Gazeteci Mehmet Barlas, deprem riskli bölgelerde oturan vatandaşları şu sözlerle uyardı; "İstanbul'da depreme hazırlıklı olmayan ama riskli oldukları bilinen semtlerdeki kardeşlerimiz için, artık mutlaka harekete geçmeliyiz."...

Malatya'da 221 ev depremde hasar gördü!

Malatya'nın Arguvan ilçesinde 21 Mart'ta 4,1, 25 Mart'ta ise 4,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Malatya Valisi Aydın Baruş, depremde 93 konutta ağır, 128 konutta da hafif hasar tespit edildiğini kaydetti.

Deprem uzmanı Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması! 4.1 şiddetindeki Malatya depremi 6 Şubat depremlerinin sonucu

Bugün saat 08.44 sıralarında,  Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından deprem uzmanı Naci Görür'den son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarını dikkat çekerek stres transferine dikkati çekti. Görür, "

Son dakika! Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin saat 17.43'te meydana geldiğini ve 7.31 kilometre derinlikte olduğunun tespit edildiği belirtildi.

TOKİ Malatya deprem konutları kura sonucu sorgulama ekranı 2024! AFAD TOKİ Malatya deprem konutu sonucu nasıl öğrenilir?

TOKİ Malatya deprem konutları kura sonucu sorgulama ekranı 2024 pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte AFAD - TOKİ Malatya deprem konutu sonuçları öğrenme detayları...

Son dakika! Malatya'da korkutan deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya Akçadağ'da bu sabah saatlerinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 8,9 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

Son dakika! Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem! 

AFAD, Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Merkezi Battalgazi ilçesi olan deprem pek çok ilde de hissedildi.

Son Dakika! Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem...

Malatya'nın Kale ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Malatya'da saat 15.41'de merkez üssü Kale olan 4 büyüklüğünde sarsıntı hissedildi. 

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için imzaları attı!

Emlak Konut GYO tarafından Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için sözleşmeler imzalandı. İşte sözleşme bedelleri...

Son dakika! Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem!

Malatya Pütürge'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 16.19’da kaydedilen sarsıntı, 9,6 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Son dakika! Malatya'da 4,6 şiddetinde deprem!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 12:34’te meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

Malatya’da 4,3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 10.55’te meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremden sonra ekiplerin saha çalışmasına başladığını söyledi.

Deprem uzmanından Malatya depremi açıklaması: O fay harekete geçti! SON DAKİKA!

Malatya'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu. Peki deprem hangi fayda meydana geldi? İşte Görür'ün o açıklamaları... 

Malatya deprem hasarı Haberi

Malatya deprem hasarı

Sabah gazetesinin köşe yazarlarından Mehmet Barlas bugün köşesinde "Depremin nedenini de fay hatlarını da biliyoruz ama hazırlıklı değiliz" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları; 

Depremlerin nedenini galiba biliyoruz. Daha da ötesi Anadolu'yu hem Doğu'dan Batı'ya hem de Kuzey'den Güney'e taşıyan fay hatlarını, evimize giden yolları öğrendiğimiz gibi öğrendik. Fay kırılmasının cam kırılmasına falan benzemediğini de biliyoruz. Hatta depremlerin değil yıkılan binaların insanları öldürdüğünü de artık bilmekteyiz. Bütün bu bildiklerimizin çokluğuna karşın, depreme hazırlıklı olmanın, bizim coğrafyamızda fazla anlam taşımadığının da farkındayız.

Japonya'da bir deprem

Depreme hazırlıklı olmak konusunda örnek ülkelerden biri Japonya'dır. Yıllar önce TÜSİAD'dan bir heyetle birlikte Tokyo'daydık. Japonların TÜSİAD'ı olan Keidernan'daydık. Ben de konuşmacıydım. Bir binanın 18'inci katındaki toplantı salonundaydık. Ben tam konuşmaya başlamıştım ki, deprem başladı. 18'inci kattaki...