07 / 05 / 2024

Malatya Erhaç Havalimanı

Malatya Erhaç Havalimanı

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek amacıyla kapattıkları Erhaç Havalimanı'nın ulaşıma açıldığını bildirdi.

Malatya Havalimanı'nın yeni termal binasının temeli atıldı!

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Malatya'ya 2 yeni ulaştırma projesi müjdesi!

Malatya Havalimanı'nda hayata geçirilecek olan yeni terminal binasının temel atma ve Tohma Köprüsü'nün açılış töreni yarın yapılacak.

Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak!

Malatya Havalimanı için inşa edilecek yeni terminal binasını temeli 6 Şubat'ta atılacağı açıklandı. 

Malatya’ya 246 milyon TL'lik havalimanı inşa edilecek!

Malatya halkını uzun süredir beklediği havalimanı için sevindiren haber geldi. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli havalimanı terminal binasının iki yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 

Malatya Havalimanı'na yeni terminal binası inşa edilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada Malatya'ya 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası inşa edeceklerini söyledi.

Malatya Erhaç Havalimanı ulaşıma açıldı!

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek amacıyla kapattıkları Erhaç Havalimanı'nın ulaşıma açıldığını bildirdi.

Malatya Erhaç Havalimanı yenileniyor!

Malatya Havalimanı Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Erhaç Havalimanı’nın aşınan banketlerinin yenileme çalışmalarına başlanıldığı bildirildi.

Malatya Havaalanı terminali yenilendi!

Yapımı tamamlanan terminal binası ile modern bir görünüme kavuşan Malatya Erhaç Havaalanı Bakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı

Malatya Belediyesi sosyal tesis ve ticaret merkezi yaptıracak!

Malatya Belediye Başkanlığı 8 bin 766 metrekare arsa üzerine açık teklif usulü ile Malatya Yeşiltepe"de kat karşılığı sosyal tesis ve ticaret merkezi binası yaptırmak üzere ihale düzenledi

Malatya'daki hasta yakını konuk evi kapanmak üzere!

Vahap Munyar bugünkü yazısında 3 milyon lirayı aşan Malatya'da Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yanında yapımı süren  hasta yakını konuk evinin kapanmasını kaleme aldı

İstanbul 'un 3. havalimanı Silivri 'de yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul"a yeni yapılacak havalimanının Atatürk Havalimanı"nın birkaç katı olacağını belirtti...

İstanbul'da üçüncü havalimanı yapılacak

Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki iki havalimanının talebe cevap veremediğini belirterek, "Yakında 3. havalimanını görürseniz sakın şaşırmayın" dedi

Malatya'daki Zenginbar Kalesi onarılıyor!

Persler döneminden beri çeşitli uygarlıkların kullandığı Malatya"nın Darende ilçesindeki Zengibar Kalesi"nin turizme kazandırılması için sürdürülen restorasyon çalışmaları sürüyor

Malatya Erhaç Havalimanı Haberi

Malatya Erhaç Havalimanı

Malatya Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da Kayseri'den havalanan 7 askeri uçağın, Malatya Havalimanı'na indiğini hatırlattı.


Hain darbe girişimini engellemek, buradaki F-4'lerin izinsiz pist başı yapmasının önüne geçmek, askeri uçakların kalkışına izin vermemek amacıyla havalimanını, iş makineleriyle sivil ve askeri uçuşlara kapattıklarını belirten Toprak, o günden bu yana adli tahkikatların sürdüğünü söyledi. 


Kayseri'den havalanan askeri uçaklarla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli incelemenin tamamlandığını bildiren Toprak, "Uçakların yedek piste alınacağı söylendi. Bugün 16.30'da uçuş ekibi burada olacak. Uçakların bakımı ve gözden geçirilmeleri yapılacak. Biz de ana pisti tümden açtık. İş makinelerini kaldırdık. Temizliğini yaptık. Devlet Hava Meydanlarınca da ilgili yerlere notam iletildi. Türk Hava Yolları arandı." diye konuştu. 


Türk Hava Yollarının en kısa zamanda seferlerini başlatacağını kaydeden...