18 / 05 / 2024

malatya gecekondu yıkımları başladı mı

malatya gecekondu yıkımları başladı mı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nn TOKİ işbirliğiyle yürüttüğü "Beydağı Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi" kapsamında 2 bin 200 dekarlık alan, gecekondu ve denetimsiz yapılardan temizleniyor.

Trabzon Çömlekçi'de yıkımlar başladı!

Trabzon sakinlerinin uzun süredir beklediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde 2. Etap kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı. 

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Bitlis'te yıkımlar başlıyor! 

Bitlis’e yapılan projeler ve yatırımlarla ilgili açıklama yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımların bir ay içerisinde başlayacağını dile getirdi. 

Kasımpaşa'daki Divanhane'de yıkımlar yeniden başladı!

Kasımpaşa'da bulunan Divanhane Eski Karakol binasında yıkımlar İBB tarafından durdurulmuştu. Söz konusu binada yıkım çalışmaları yeniden başladı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle belediyenin kiracısı olan esnaflardan kapalı oldukları döneme ait kira bedellerini almayacaklarını açıkladı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu...

Malatya Büyükşehir Belediyesi kira alacaklarını erteledi!

Malatya Büyükşehir Belediyesine ait iş yerlerine ait kira alacaklarının ertelenmesine karar verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Meclisi'nde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Malatya Büyükşehir'in 2020 bütçesi 757 milyon TL!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantıları dün gerçekleştirilen 9. Birleşimle sona erdi. Yapılan toplantıda Malatya Büyükşehir'in 2020 bütçesi 757 milyon TL olarak belirlendi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının IV. Birleşiminde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Bodrum'daki yıkımlar, ileride yapılacak kaçak yapıların önüne geçecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız şunu iyi biliyor ki bu yıkımlar, bundan sonra yapılacak bu türlü kaçak yapılaşmaların ya da ihlallerin önüne geçecek" dedi.

malatya gecekondu yıkımları başladı mı Haberi

malatya gecekondu yıkımları başladı mı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) işbirliğiyle yürüttüğü "Beydağı Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi" kapsamında 2 bin 200 dekarlık alan, gecekondu ve denetimsiz yapılardan temizleniyor. Protokolü 5 Mayıs 2008'te imzalanan proje çerçevesinde Malatyadaki Beydağı, Yamaç ve Fırat mahallelerinin tespit, değerleme ve projelendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Uzlaşma sağlanarak çalışmaları tamamlanan bölgede bugüne kadar 928 konut hak sahiplerine teslim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm alanındaki yaklaşık 4 bin 700 gecekondu ve denetimsiz yapının yıkılarak, yerlerine modern ve güvenli konut inşasının sürdüğünü söyledi.


Yeni...