29 / 04 / 2024

Kasımpaşa'daki Divanhane'de yıkımlar yeniden başladı!

Kasımpaşa'daki Divanhane'de yıkımlar yeniden başladı!

Kasımpaşa'da bulunan Divanhane Eski Karakol binasında yıkımlar İBB tarafından durdurulmuştu. Söz konusu binada yıkım çalışmaları yeniden başladı. 



İstanbul Kasımpaşa'da bulunan Divanhane Kapısı Karakol Binası'nın duvarlarının yol çalışması için iş makineleri ile yıkılması kamuoyunun tepkisine neden olmuştu. Koruma Kurulu onayıyla yapılan yıkım çalışmasıyla ilgili gelen ihbarlar üzerine Istanbul Büyükşehir Belediyesi (IBB) KUDEB ekipleri yıkımın olduğu alana giderek incelemelerde bulundu. Sözcü'de yer alan habere göre; ĪBB'nin tespitleri ve tutanak tutması üzerine Divanhane'deki çalışma durduruldu. İBB, İstanbul'un önemli mirasıyla ilgili verilen Koruma Kurulu kararının iptali için başvuruda bulunacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, yaptığı açıklamada İBB'nin durdurduğu yıkım çalışmasının devam ettiğini duyurarak bakanlara çağrıda bulundu. 

Kasımpaşa daki Divanhane de yıkımlar yeniden başladı!

Polat, "Durdurduğumuz yikimin devam ettiğini öğreniyoruz. Divanhane Karakolu yıkımının acilen durdurulması için ilgili bakanlıklara çağrıda bulunuyoruz. Sultan Abdülaziz'in yaptırdığı binayı Ulaştırma Bakanlığı'nın Kültür Bakanlığı koruma kurulu onayı ile yıkması büyük bir hatadır" açıklamasını yaptı.

Divanhane Eski Karakol Binası'nın yıkımında flaş gelişme!


Geri Dön