04 / 05 / 2024

Malatya imar

Malatya imar

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımını daha sağlıklı yapıya kavuşturmak için yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Malatya'da yeni imar revizyon planları onaylandı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı çalışmalarını tamamladı. Malatya'da yeni imar revizyon planları onaylandı.

Malatya Büyükşehir Meclisi imar planı değişikliğini kabul etti!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, ikinci toplantıyı yaparak Temmuz ayı çalışmalarını tamamladı. Toplantıda Kuzey Çevre Yolu güzergahının Şahanahan mahallesinde geçen kısmına ilişkin imar plan değişikliği gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

Malatya genelinde imar bütünlüğü sağlanacak!

Kent planlamasının en önemli ayaklarından birisi olan yapıların sağlam zemine yapılması konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya’nın jeolojik haritasının çıkarılması çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Malatya'nın genelinde imar çalışmalarına başlandı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’nın; merkezinden kırsalına, şehirden ilçesine kadar her karış toprağı, planlı ve modern bir şekilde gelişecek” dedi.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

Malatya Akçadağ 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Malatya Akçadağ Belediyesi'nin hazırladığı Akçadağ Aktepe, Başpınar, Doğu, Kültür, Kotangölü mahallelerinin yer aldığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı askıda...

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu...

Osman Güder: Battalgazi'nin imar sorunları var!

2020 yılının Battalgazi adına yatırım yılı olacağından bahseden Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ''Battalgazi'nin ciddi imar sorunları vardı' diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Meclisi'nde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının IV. Birleşiminde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Malatya'da otel için imar değiştirilmedi! 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci oturum toplantısını yaparak Eylül ayı çalışmalarını tamamladı. 

Malatya Büyükeşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşulacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz Ayı olağan toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

Malatya'da yeni imara açılan yerlerde yatay yapılaşma yapılacak!

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda imar ile ilgili konulardan söz edildi.

Malatya Büyükşehir Meclisi'nde imar konuşulacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısı 12 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Malatya imar Haberi

Malatya imar

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımını daha sağlıklı yapıya kavuşturmak için yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Malatya’nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Tecde bölgesinde imarlı yollar bir bir açılıyor. Büyükşehir Belediyesi toplam uzunluğu 3.5 kilometre olan yolun, bugüne kadar 2.3 kilometrelik bölümünü açtı.


150 bin m3 toprak dolgu çalışmasının yapıldığı bağlantı yollarında, kazı çalışmaları devam ediyor. İmarlı yapıya sahip bölgenin daha sağlıklı yapılaşmasını sağlayacak yeni yollar bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.


Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yılda Tecde bölgesinde 4 kilometrelik yeni yol açma çalışması yapmış ve 30 metre genişliğinde yeni bağlantı yollarını Malatya’ya kazandırmıştı.


Malatya’nın güneyinde doğu batı istikametinde yeni bulvar, geniş yollar açarak, gelecekte oluşabilecek trafik sirkülasyonunu düzenli hale getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi; Güney Kuşak Yolu, Tecde-Maşti Bulvarı,...