16 / 05 / 2024

malatya jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmaları

malatya jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir merkezi Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen jeolojik harita çalışmalarının yanı sıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başla

Üç ildeki 23 adet arsa satışa sunuluyor! Belediyeler bir bir tarih açıkladı!

Malatya, Isparta ve Sivas illerinde yer alan 23 adet arsa satılıyor. Peki 3 ildeki arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? 

Malatya'daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker yaptığı son dakika açıklamasında olağanüstü bir durum olmazsa sene sonuna kadar şehir genelinde toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin hedeflendiğini dile getirdi.

Deprem bölgesinde yaşayanlara müjde! 4 ilde yeni sanayi alanı kurulacak! Bakan Kacır resmen müjdeyi verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, deprem bölgesine yeni sanayi alanları kurulacağını açıkladı. Kacır, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla beraber deprem bölgesi kentlerimiz Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlık yeni sanayi alanları kurac

SON DAKİKA! 10 dakika içinde tam 3 deprem birden oldu!

Son dakika deprem haberi Malatya, Kahramanmaraş ve Çanakkale’den geldi. AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, 17.19 ile 17.27 saatleri arasında bu üç ilde birden deprem meydana geldi. İşte detaylar...

Emekliye 15 bin liralık bayram ikramiyesi resmen Meclis'te! Emeklilere bayram öncesi bomba haber!

CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olarak ödenmesi için kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak! Yalnızca bir kez verilecek! Sakın kaçırmayın!

Devlet tarafından vatandaşlara ödenen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde iç sularda balık avcılığı yapan gemilere 3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Resmen açıklandı! Çiftçiler rahat bir nefes alacak!

Kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde altyapı projelerinin değerlendirilme süreleri, depremin yaşandığı Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 8 Mayıs tarihine kadar, diğer illerde ise 10 Mart tarihine kadar uzatıldı.

Malatya Kongre ve Fuar Merkezi inşaatında sona gelindi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kongre ve Fuar Merkezi inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan söz konusu fuar merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

25 ova 'büyük ova koruma alanı' olarak belirlendi!

Batman, Bayburt, Bursa, Elazığ, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Muş ve Niğde'de yer alan  25 ova "büyük ova koruma alanı" kapsamına alındı.

Ali İhsan Yavuz: Devletimiz Malatya, Van ve Elazığ depremlerinde de konut yaptı ve teslim etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "İzmir'den önceki depremlerde de devletimiz, o şefkatli yönünü ortaya koydu, Malatya, Van ve Elazığ'da konut yaptı ve teslim etti" dedi.

TOKİ Malatya 879 konut ve 38 dükkan ihalesi bugün!

Malatya İli Battalgazi İlçesi Beydağı Mahallesi 3. ve 4. Etaplar 1.Bölge 879 Adet Konut ve 38 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Malatya Yeni Kongre ve Fuar Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşasına devam ediyor. 100 dönümlük Mişmişpark Fuar Alanında hayata geçirilen 12 bin metrekarelik yeni merkezin kaba inşası büyük oranda tamamlandı.

malatya jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmaları Haberi

malatya jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmaları

İlçelerde sürdürülen kazı çalışmaları kapsamında ilk olarak heyelanların yoğun olarak görüldüğü Arguvan ilçesinde, Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinin danışmanlığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin kontrolünde Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı çalışmalarına devam ediliyor. Arguvan ilçesinde devam eden kazıların ardından; heyelan (kütle) hareketlerini önlemeye yönelik tedbirlerin belirlenmesi, uygulama projesi ve yeni imar planı hazırlanması gibi çalışmalar başlatılacak. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, önceki yıllarda gözlemsel etütlere dayalı olarak kısmen afet bölgesi ilen edilen Arguvan ilçesinde Malatya Büyükşehir Belediyesince ilk defa jeolojik ve jeoteknik çalışmalar başlatıldığı, bu çalışmalar kapsamında heyelan kayma yüzeyi boyunca 3 adet 100'er metrelik derin sondaj kuyusu ile ilçenin muhtelif yerlerinde 29 adet 20 metrelik sondaj kuyularının açıldığı belirtildi.Açıklamanın devamında, 'Açılan bu kuyularda karot ve SPT numuneleri alınarak laboratuvarlarda teknik analizleri ile...