29 / 04 / 2024

Malatya'daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya'daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker yaptığı son dakika açıklamasında olağanüstü bir durum olmazsa sene sonuna kadar şehir genelinde toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin hedeflendiğini dile getirdi.



Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'da afet konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesi için çalışmalar son sürat sürüyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği program kapsamında, depremlerden etkilenmiş olan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İkizce, Kuyulu mahalleleri ile Yeşilyurt ilçesinde etaplar halinde yapımı devam eden ve tamamlanan konutları basın mensupları da yerinde gözlemledi.

Paylaşılan detaylara göre söz konusu çalışmalar hakkında bilgi veren Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker, İkizce bölgesinde 8 bin 799 afet konutu inşaatının sürdüğünü, Malatya'da toplam 14 bin 338 afet konutunun ihalesinin gerçekleştirildiğini ve inşaatına başlandığını dile getirdi.

Malatya daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker, olağanüstü bir durum olmazsa sene sonuna kadar Malatya'da toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin hedeflendiğini kaydetti.

Açıklamasında tamamlanan konutların kura çekimiyle teslim edileceğini dile getiren Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker şöyle konuştu: "Bununla beraber kentimiz genelinde toplam 7 bin 550 kırsaldaki köy afet konutlarının ihalesi gerçekleştirildi, 3 bin 550 tanesinin de inşaatı sürüyor. Sene sonuna kadar ümit ediyoruz 1.100 tanesinin olağanüstü bir problem çıkmadığı takdirde kuralarını çekeceğiz ve anahtarlarını afetzedelerimize teslim edeceğiz. Afet konutlarının inşa edildiği yerler zemini sağlam, kayaç olan yerlerden seçildi. Hatta kayalar kırılarak, kırılamayan yerlerde de patlatmalar yapılarak temel atma işlemlerinden sonra inşaatlara başlandı. Bir bölümünün teslimi aşamasına gelmekteyiz. Hızla çalışmalar sürüyor."

Açıklamasında söz konusu kura çekiminde herhangi bir önceliğin olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker, "Bizim için tüm afetzedelerimiz kendi özelinde özel durumlar barındırsa da söz konusu olan afet konutları ve böylesine büyük bir depremden sonra inşa edilen konutların kurasında herhangi bir ayrım, öncelik düşünülmüyor. Eşit şartlarda kuralar çekilerek teslim edilmesi planlıyor." dedi.

KONUTLARDAN MEMNUNUZ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kuyulu Mahallesi'nde inşaat çalışmaları tamamlanan köy evine yerleşen afetzede Ali Seydi Fırat, 1. depremde merkezdeki konutları yıkıldıktan sonra köydeki evlerine geldiğini, 2. depremde de buradaki konutların yıkıldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada konteynerde yaşadıktan sonra iki ay önce köy evini teslim aldığını dile getiren Ali Seydi Fırat, "Allah emeği geçen herkesten, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Buradaki evimiz kerpiçti. Evden memnunuz, çok güzel." diye konuştu.

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Antalya'da ticari imarlı arsa satılacak!

TOKİ'den yüzde 25 peşinat ve 96 ay vadeyle 2+1 konut fırsatı!


Geri Dön