02 / 05 / 2024

Malatya Kernek Parkı

Malatya Kernek Parkı

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'inci Birleşimim gerçekleştirdi. Kernek Parkı'nın yanında bulunan ve 17 kat için izin talebinde bulunulan alana, toplam 7 kat için imar izni verildi.

Malatya'daki dev şehir parkı 2023'te açılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya dev bir şehir parkı inşa ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 300 dönümlük mega şehir parkının Cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023’te hizmete sunulacağını belirtti...

Malatya Yeni Kongre ve Fuar Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşasına devam ediyor. 100 dönümlük Mişmişpark Fuar Alanında hayata geçirilen 12 bin metrekarelik yeni merkezin kaba inşası büyük oranda tamamlandı.

Malatya Yeni Fuar Merkezi'nin temeli atılıyor!

Malatya Mişmişpark Fuar alanı içerisinde inşa edilecek Malatya Yeni Fuar Merkezi'nin temeli yarın atılacak.

Malatya'da inşaat mağdurları eylem yaptı!

Malatya'da bir inşaat firması tarafından 2011 yılında yapımına başlanan hala bitirilemeyen inşaata vatandaşlar tepki gösterdi. 300-350 kişi Soykan Parkı'nda bir araya geldi.

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Malatya Meydanı'nda yıkım başladı!

Malatya Emekliler Parkı ve civarındaki binaların yıkılacağı ve alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği kararı sonrası yıkım çalışması başaldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Ziraat Bankası yıkıldı.

Malatya Güney Kuşak Yolunun Kernek-Beydağı hattında sona gelindi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Güney Kuşak Yolu projesinin Kernek-Beydağı hattını tamamlayarak hizmete açtı. 

Malatya Beydağı Tabiat Parkı’nın inşası başladı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İnderesi Mevkii’nde bulunan ve Jandarma İl Komutanlığı tarafından hayata geçirilecek tabiat parkın inşası başladı.

Malatya Kernek Külliyesi yenileniyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kernek Külliyesi'ni yeniliyor.

Malatya Beydağı Tabiat projesinin yapımına başlanıyor!

Kent yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri olan yeşil alanları Malatya’da çoğaltıp, koruyan ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya bir tabiat parkı daha kazandırıyor.

Malatya'ya yeni kültür merkezi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kernek Külliyesi altında bayan, engelli ve çocuklar için inşaatı devam eden kültür merkezindeki inşaat çalışmalarını inceledi.

Malatya Yeşilyurt’un çehresi değişiyor!

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde Gedik Namazgâh’ın arka kısmındaki 25 dönümlük alana ‘Yeşilyurt Kent Park’ inşa ediliyor. Şehrin cazibe merkezi olması için çalışmalar sürüyor.

Malatya Akçadağ Parkı hizmete girdi!

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, daha önce mezbelelik olan yerin, şimdi bir güzellik olarak ortaya çıktığını belirterek, parkın yapılmasından dolayı Başkan Çakır ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya Kernek Parkı Haberi

Malatya Kernek Parkı

Yeni Malatya -Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'inci Birleşimim gerçekleştirdi. Toplantıda, Battalgazi Belediyesi 2015 yılı Kesin Hesabının yanı sıra imar ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü. Kernek Parkı'nın yanında bulunan ve 17 kat için izin talebinde bulunulan alana, toplam 7 kat için imar izni verildi. 


Battalgazı Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nın 2' inci Birleşim mı Battalgazı Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yaptı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattm Gürkan'ın yurt dışında olması dolayısıyla Battalgazı Belediye Meclisi'ne Battalgazı Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval başkanlık etti. Toplantıda, ilk olarak Battalgazı Belediyesi 2015 yılı Kesin Hesabı görüşüldü. Battalgazı Belediyesi 2015 yılı gelir bütçesi 81.506.516 TL, gider bütçesi ise 79.539.821 TL olarak gerçekleşti. Yapılan görüşmelerin ardından gündem maddesi oylanarak, oy birliği ile kabul edildi. 


Battalgazi Belediye...