27 / 04 / 2024

Malatya Meydanı'nda yıkım başladı!

Malatya Meydanı'nda yıkım başladı!

Malatya Emekliler Parkı ve civarındaki binaların yıkılacağı ve alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği kararı sonrası yıkım çalışması başaldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Ziraat Bankası yıkıldı.



Malatya'nın şehir merkezinde bulunan Emekliler Parkı çevresindeki Ziraat Bankası, Esenlik market, büfelerin kaldırılıp düz ve şekil bir alana dönüştürülmesi kararının ardından Ziraat Bankası binası tahliye edildi.

Malatya Son Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre, yıkım çalışmalarının başladığı Ziraat Bankası için ilk olarak çatı kısmı sökülüp yıkıldı. Çalışmaların yoğun olarak devam ettiği alan  güvenlik şeridiyle kaplandı. Yıkımda vatandaşların zarar görmemesi için belli bir mesafede güvenlik önlemi alındı. 

Emekliler Parkı olarak bilinen tüm alanın yıkım kararı gereği, çevredeki tüm binalar ve yerler kaldırılacak. Karar kapsamında, Esenlik marketi de binasını boşalttı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi, bu alan için bir proje çalışmasının yapılacağını ve bu yıl için sadece düz ve yeşil bir alan olarak değerlendirileceğini açıklamıştı. Mevcut alanda yıkımların tamamlanmasıyla park ve yeşillendirme çalışmaları bu yıl Aralık ayı içerisinde başlayacak.

Emekliler Parkı ve civarındaki binaların yıkılacağı kararı sonrası Ziraat Bankası Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokol anlaşması gereği binayı kısa sürede tahliye etmişti. Boşalan binada Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkım işlemleri başladı.  Çatıların sökülmesinin ardından yıkım işlemleri hızlanacak.


Geri Dön