10 / 05 / 2024

Malatya Emekliler Parkı yıkım

Malatya Emekliler Parkı yıkım

Malatya Emekliler Parkı ve civarındaki binaların yıkılacağı ve alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği kararı sonrası yıkım çalışması başaldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Ziraat Bankası yıkıldı.

Malatya'daki dev şehir parkı 2023'te açılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya dev bir şehir parkı inşa ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 300 dönümlük mega şehir parkının Cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023’te hizmete sunulacağını belirtti...

Malatya Yeni Kongre ve Fuar Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşasına devam ediyor. 100 dönümlük Mişmişpark Fuar Alanında hayata geçirilen 12 bin metrekarelik yeni merkezin kaba inşası büyük oranda tamamlandı.

Malatya Yeni Fuar Merkezi'nin temeli atılıyor!

Malatya Mişmişpark Fuar alanı içerisinde inşa edilecek Malatya Yeni Fuar Merkezi'nin temeli yarın atılacak.

Malatya'da inşaat mağdurları eylem yaptı!

Malatya'da bir inşaat firması tarafından 2011 yılında yapımına başlanan hala bitirilemeyen inşaata vatandaşlar tepki gösterdi. 300-350 kişi Soykan Parkı'nda bir araya geldi.

Malatya Meydanı'nda yıkım başladı!

Malatya Emekliler Parkı ve civarındaki binaların yıkılacağı ve alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği kararı sonrası yıkım çalışması başaldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Ziraat Bankası yıkıldı.

Malatya Beydağı Tabiat Parkı’nın inşası başladı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İnderesi Mevkii’nde bulunan ve Jandarma İl Komutanlığı tarafından hayata geçirilecek tabiat parkın inşası başladı.

Malatya Beydağı Tabiat projesinin yapımına başlanıyor!

Kent yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri olan yeşil alanları Malatya’da çoğaltıp, koruyan ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya bir tabiat parkı daha kazandırıyor.

TOKİ Malatya'nın 3 bölgesinde emekliler için konut yapacak!

TOKİ konutları için 1,5 yıl önce müracaat eden emeklilerin yüzü gülecek. Tüm işçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner,3 yere konut yapılacağı müjdesini verdi.

Malatya Yeşilyurt’un çehresi değişiyor!

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde Gedik Namazgâh’ın arka kısmındaki 25 dönümlük alana ‘Yeşilyurt Kent Park’ inşa ediliyor. Şehrin cazibe merkezi olması için çalışmalar sürüyor.

Malatya Akçadağ Parkı hizmete girdi!

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, daha önce mezbelelik olan yerin, şimdi bir güzellik olarak ortaya çıktığını belirterek, parkın yapılmasından dolayı Başkan Çakır ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya Yaşam Parkı hizmete hazır!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Genel Sekreter Ercan Turan ve bazı daire başkanları ile birlikte Yaşam Merkezi arkasında yapımı tamamlanan Yaşam Parkı ve Kaykay Pistinde incelemelerde bulundu.

Malatya Yeşilyurt'a kent park, kültür evi ve seyir kulesi yapılıyor!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Gedik Mahallesinde devam eden Gedik Kent Park, Kültür Evi ve Seyir Kulesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Malatya Mehmet Kavuk Camii imar planı değişikliği ertelendi!

Meclis gündemindeki Büyükşehir Belediye binası ile Malatya Park AVM arasındaki miting alanında Kavuk Ailesi’nin yaptıracağı Mehmet Kavuk Camii ile ilgili istenen imar plan değişikliği bir kez daha aynı nedenle ‘talebin, detaylı çalışma gerektirmesi’ nedeniyle ertelendi.

Malatya Emekliler Parkı yıkım Haberi

Malatya Emekliler Parkı yıkım

Malatya'nın şehir merkezinde bulunan Emekliler Parkı çevresindeki Ziraat Bankası, Esenlik market, büfelerin kaldırılıp düz ve şekil bir alana dönüştürülmesi kararının ardından Ziraat Bankası binası tahliye edildi.

Malatya Son Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre, yıkım çalışmalarının başladığı Ziraat Bankası için ilk olarak çatı kısmı sökülüp yıkıldı. Çalışmaların yoğun olarak devam ettiği alan  güvenlik şeridiyle kaplandı. Yıkımda vatandaşların zarar görmemesi için belli bir mesafede güvenlik önlemi alındı. 

Emekliler Parkı olarak bilinen tüm alanın yıkım kararı gereği, çevredeki tüm binalar ve yerler kaldırılacak. Karar kapsamında, Esenlik marketi de binasını boşalttı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi, bu alan için bir proje çalışmasının yapılacağını ve bu yıl için sadece düz ve yeşil bir alan olarak değerlendirileceğini açıklamıştı. Mevcut alanda yıkımların tamamlanmasıyla park ve yeşillendirme çalışmaları bu...