03 / 05 / 2024

Malatya Sanat Sokağı

Malatya Sanat Sokağı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından bir ilk daha hayata geçiriliyor. Sanat Sokağı’nda yer alan konaklardan biri “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak düzenleniyor.

Malatya Kültürevi tarihi konakta hayat bulacak!

Malatya Kültürevi Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı nitelikteki sivil mimari örneklerini bir araya getirip geleneksel sokak kültürüne hayat vermek için kurulan Sanat Sokağı içerisinde yer alıyor

Malatya Sanat Adası çevre düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Bankası yanında yaptırılan Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi'nin 18 bin 200 metrekarelik alanda yapılan çevre düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Malatya Sanat Sokağı'nda çevre düzenlemesi devam ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Bankası yanında yaptırılan Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenleme çalışmaları devam ederken, burada 7 dönümün üzerinde bir yeşil alan oluşturuluyor.

Malatya Sanat Sokağı inşaat çalışmaları devam ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Malatya Sanat Sokağı inşaat çalışmaları 24 saat aralıksız sürdürülüyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

Tarihi Odunpazarı'ndaki restorasyon yıl sonunda tamamlanacak!

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları süren Hamam ve Hamam Müzesi ile Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı. 

Çorum Sanat Sokağı’nda kiralara zam yok!

ÇESOB) Pir Baba Parkı'nda faaliyet gösteren Sanat Sokağı esnafını makamında ağırladı. Toplantıda, can güvenliği ile ilgili sorunlar ve kira bedelleri ile ilgili talepler konuşulduç

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

Marina 24 fiyat!

Marina 24 fiyat listesi haberimizde yer alıyor. 286 konut ve 5 bin metrekare ticaret alanından meydana gelen projede Sanat Sokağı, Marina Gurme ve Marina Çarşı, Performans Meydanı bulunuyor. 

Malatya'nın altyapısı sil baştan!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya'nını 39 sokağını sıcak asfaltla kapladı.

İzmit Sanat Sokağı yenilendi!

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Sanat Sokağı’nda bir süre önce başlatılan yenileme çalışması tamamlandı.

Şanlıurfa Kültür ve Sanat Sokağı'yla hayat bulacak!

Kültürel belediyecilik çalışmaları çerçevesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarihi Beykapısı (Bedendibi) surlarında açtığı sanat sokağında unutulmaya yüz tutmuş meslekleri, açılacak kurslarla yeniden canlandıracak.

Malatya'da medeniyet ve sanat merkezi açıldı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu medeniyetin kodlarını çözmek içinde her türlü imkanı, her türlü bilim ve okumayı değerlendiriyoruz” dedi.

İzmir Dario Moreno Sokağı'na sanat merkezi geliyor!

Konak Belediyesi’nin Karataş’taki Dario Moreno Sokağı girişinde kiraladığı üç katlı binada yürütülen tadilat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Aynı zamanda İzmir’in simge yapılarından Tarihi Asansör’e komşu olan bina çok yakında sanat merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek.

İzmir Sanat Sokağı'ndaki alt yapı çalışmaları ne durumda?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda bir süre önce alt yapı çalışmaları başladı. Bölge vatandaşları çalışmalar kapsamında kazılan çukurlar yüzünden zorluk yaşadıklarını belirtti.

Konak Dario Moreno Sokağı’ndaki tarihi bina restore edilecek!

Konak Belediyesi, Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için kiraladı. Bina restore edilecek.

Malatya Sanat Merkezi'ne çok amaçlı salon inşa ediliyor!

Hizmete girdiği tarihten itibaren vatandaşların yoğun ilgisini çeken ve bir çok alanda verilen kurslarla binlerce kursiyer yetiştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (MABESEM)‘de 200 kişilik çok amaçlı salon oluşturuluyor.

Malatya Sanat Sokağı Haberi

Malatya Sanat Sokağı


Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından bir ilk daha hayata geçiriliyor. Sanat Sokağı’nda yer alan konaklardan biri “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak düzenleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Meslek Yüksekokulu yanında 7 konak inşa ederek Sanat Sokağı oluşturduklarını anımsatarak, “Şehrimize ait kültürün bir özetini sunmak için hazırlıklarımızı sürdürdüğümüz Sanat Sokağı’nda bir konağımızı da Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi olarak düzenliyoruz. Burada öncelikle yöremize özgü çocuk oyunlarının objeleri sergilenecek. Konakta, yerli üretim koleksiyon oyuncaklar yer alacak. Bununla birlikte Anadolu’nun çeşitli yerlerinde elde üretilen ve üretildiği bölgenin geleneksel motiflerini yansıtan el işçiliği bez bebek koleksiyonu ziyaretçilere sunulacak” açıklamasında bulundu.

Çocuklarla ilgili çok özel bir proje


Başkan Çakır, konakta çocukların; pedagojik olarak yaş gruplarına göre uygunluğu tespit edilmiş...