05 / 05 / 2024

malatya turizm

malatya turizm

Hekimhan ilçesine bağlı Girmana beldesinde 35 milyon yıl önce oluştuğu belirtilen kanyonun turizme kazandırılması hedefleniyor

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki tarihi binalar yıkılacak mı?

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde tarihi nitelikte olduğu belirtilen binalarla ilgili açıklama yaptı.

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Malatya'da kerpiç evin TRT'ye tahsis edilmesi mecliste konu oldu!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin turizm merkezi olarak duyurduğu kerpiç evlerden ikisini TRT'ye ve bir vakfa tahsis etmesi mecliste konu oldu..

Malatya Turizm Cazibe Merkezi açılış için gün sayıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildikten sonra Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından projesi hazırlanarak ihalesi yapılan, Turizm Cazibe Merkezinde çalışmalar tamamlanma aşamasına getirildi.

Malatya Turizm Cazibe Merkezi için 3,5 milyon TL harcanacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile birlikte, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Turizm Cazibe Merkezinde (Kerpiç Evler) incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Malatya'daki kerpiç evler turizme kazandırılacak!

Kongre ve Kültür Merkezinin yanında inşa edilen, ancak çalışmalar tamamlanmadan uzun süre atıl kalan kerpiç evler, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm ve cazibe merkezine dönüştürülüyor.

Malatya Beylerderesi'ne 300 dönümlük dev park inşa edilecek!

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye sınırlarında bulunan Beylerderesi mevkiindeki 300 dönümlük alana bölgenin turizm hizmetine katkı sağlayacak şehir parkı projesi hayata geçiriliyor.

Malatya için ulaşım ana planı hazırlanacak!

Daha önce Malatya’nın Turizm Haritası’nın yenilenmesi ile Tarım Mastır Planı hazırlanması çalışmalarını başlatan Malatya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Malatya’nın 2035 yılı hedefli Ulaşım Ana Planı’nı hazırlıyor.

Malatya Turizm Master Planı yenileniyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında yapılan Malatya Turizm Master Planı 'nın yenilenmesi için harekete geçti.

Malatya Turizm Planı yenileniyor!

Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında yapılan Malatya Turizm Master Planının yenilenmesi için harekete geçti. Turizm yenilenmesi çerçevesinde; bilgilendirme toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı salonunda yapıldı.

Malatya Turizm Master Planı yenilenecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında yapılan Malatya Turizm Master Planı’nın yenilenmesi için harekete geçti. Toplantıda konuşan Saffet Atik, planlamaların klasik ve geleneksel çalışmalar olduğunu belirtti.

malatya turizm Haberi

malatya turizm

Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül, AA muhabirine, yaklaşık 5 bin 700 metre uzunluğundaki Girmana Kanyonu'nun turizme kazandırılması için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Hazırladıkları projeyi Malatya Valiliğine sunduklarını belirten Akgül, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu tarafından gözden geçirilen projenin, Kalkınma Bakanlığınca Sosyal Destek Programı kapsamında desteklendiğini...