27 / 04 / 2024

Malatya yürüyüş yolu

Malatya yürüyüş yolu

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, Malatya merkez ile ilçelerdeki altyapısı tamamlanan alanlarda kaldırım, bisiklet ve yürüyüş yolları yapıyor.

Malatya'da doğa ve kültür yürüyüşü yapılacak 32 güzergah belirlendi!

Malatya Valiliği Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Başkanı Levent İskenderoğlu, Fırat Kalkınma Ajansının destekleği "Malatya İmaj ve Lansman Projesi" kapsamında kentin doğa ve kültür yürüyüşü rotalarını belirlediklerini söyledi...

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

2023'e kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var!

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var" dedi.

Melen Botanik Vadisi’ne bisiklet ve yürüyüş yolu yapılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisi’nde 15 kilometre uzunluğa sahip olacak bisiklet ve yürüyüş yolunda çalışmaların başladığını müjdeledi.

Hattuşa'nın binlerce yıllık kalıntıları 'seyir terası'ndan izlenecek!

Anadolu'da kurulan ilk medeniyet olan Hititler'in, Çorum'un Boğazkale ilçesindeki başkenti Hattuşa, tepenin diğer yamacındaki Budaközü Vadisi'ne kurulan yürüyüş yolu ve seyir teraslarından izlenebiliyor.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesi mecliste!

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesinin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yüksekova Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

Murat Kurum: Bisiklet ve yürüyüş yolu yapma zorunluğu getiriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Stratejik planda, artık yeni planlanacak alanlarda bisiklet ve yürüyüşü yolu yapma zorunluğu getiriyoruz. Bu da şehirlerimizin daha yaşanabilir hal alması için önemli." diye açıklama yaptı. 

Bisiklet ve yürüyüş yolu projelerine finansal destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Çevre Dostu Sokak ve Gürültü Bariyeri Projelerine finansal destek verilecek..

Hacı Uğur Polat: Malatya'yı hep birlikte imar edeceğiz!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptığı açıklamada "Malatya'yı hep birlikte imar edeceğiz" dedi.

Malatya yatırımları 2018'de de hız kesmeyecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'da yatırımların 2018 yılında da hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Kanlıca-Paşabahçe bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı!

İBB ve Beykoz Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarında Kanlıca-Paşabahçe bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı.

Malatya yürüyüş yolu Haberi

Malatya yürüyüş yolu

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Malatya merkez ilçeler ile kırsal ilçelerde bisiklet yolu, kaldırım ve yürüyüş yolları düzenleme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi. Açıklamada, yapılan çalışmalar kapsamında 3 yıllık bir süre içerisinde yaklaşık 850 bin metrekare kaldırım, 130 bin metrekare bisiklet yolu ile 18 bin metrekare 2 yürüyüş yolu yapılacağı bildirildi.. Yapılacak olan düzenlemelerde ayrıca engelli vatandaşlar için de izli yol taşı kullanılacağı kaydedildi.


MALATYA, 2 BÖLGEYE AYRILDI

Yapılan düzenleme çalışmalarının daha hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla Malatya 2 bölgeye ayrılarak, 2 ayrı ihale gerçekleştirildi. Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Darende, Doğanşehir, Kuluncak, Hekimhan ve Yazıhan ilçelerini kapsayan bölgede 12 bin 800 metrekare yürüyüş yolu, 93 bin metrekare bisiklet yolu ile 507 bin metrekare...