16 / 05 / 2024

Malatyada Kent Estetik Kurulu oluşturuldu

Malatyada Kent Estetik Kurulu oluşturuldu

Malatya Belediyesi, tarihi ve doğal değerlerine uygun ilke kararları alarak, meydan, bulvar, ana caddelerle ilgili ve yetkili birimlerin katılımıyla çözüm üretmek, görüş bildirmek ve kararlar almak suretiyle Kent Estetik Kurulu'nu oluşturdu.

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

Yatay mimariyi estetik anlayışıyla şekillendireceğiz!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, "Kent hayatının her alanına olumlu etki yapacak çalışmalar, medeniyet tasavvurumuzun estetik mimarisinden alacağımız referanslarla yatay mimari anlayışımızı şekillendireceğiz" dedi.

Samsun Büyükşehir'den binalara estetik dokunuş!

Samsun Büyükşehir Belediyesi inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte Kent Estetik Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda boyanması ve tamir edilmesi planlanan binalarda çalışmalara başladı.

Büyükçekmece'de kentsel estetik seferberliği başlıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, kentin daha modern ve daha estetik bir görünüme kavuşturulması için "Kentsel Estetik" seferberliği başlatıyor. "Kentsel Estetik" projeleri ilçenin tarihi ve kültürel kent dokusuna uygun olarak gerçekleştirilecek.

Karamürsel Kent Meydanı çalışmaları hızlandı!

Karamürsel’de kent meydanı projesi devam ediyor. 5 bin metrekare arsa, 18 bin 355 metrekare toplam inşaat alanlı kent meydanı projesi tamamlandıktan sonra ilçe estetik bir görünüme kavuşacak.

Kent Estetik Kurulu Ayvacık’ta incelemelerde bulundu!

Ayvacık merkezinde bulunan binaların modernleştirme çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapmak için ilçeye giden Kent Estetik Kurulu üyeleri çalışmaların yapılması planlanan sokakları gezdiler.

Karamürsel Kent Estetiği Projesi tamamlandı!

Karamürsel Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Estetiği Projesi kapsamında D-130 güzergahı üzerinde yapılan çalışmalar bir süre önce tamamlanmıştı. Yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Karamürsel, daha estetik bir görünüme kavuştu.

Samsun Kuş Cenneti'ne estetik dokunuş!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne giden yollardaki estetiği bozan binaların boyanması, onarılması ve yol güzergahında yapılacak estetik düzenlemeleri görüşmek için deltada bir araya geldi.

Tokat'ta kentsel estetik çalışmaları başladı!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, şehrin görüntüsünü yeniden çizmek amacıyla kent estetik çalışmalarını göreve geldiği günden itibaren hızlı bir şekilde başlattığını ifade etti.

Malatya'da Kent Estetik Kurulu oluşturuldu!

Malatya Belediyesi, tarihi ve doğal değerlerine uygun ilke kararları alarak, meydan, bulvar, ana caddelerle ilgili ve yetkili birimlerin katılımıyla çözüm üretmek, görüş bildirmek ve kararlar almak suretiyle Kent Estetik Kurulu'nu oluşturdu.

Tarihi Kent Urfa’nın çehresi değişiyor!

Tarihi kent Şanlıurfa’da görünümün estetik hale dönüşmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında kentin en işlek caddelerinden olan Tekel Caddesi’ndeki binaların dış cephesi tek tip olarak düzenleniyor.

Ünsal Keser: Her şeyden önce Van'da kentin bir kimliği yok!

Van'da 2011 yılında yaşanan depremin ardından kent dizaynı ve estetik duruşu yıllardır düzelmezken, kentin estetik yapısını korumak amacıyla kurulan "Kent Estetik Kurulu" da istenen hedefe ulaşamadan bilinmeyen bir sebepten dolayı fes edildi.

Birecik ekolojik kent olacak!

Faruk Pınarbaşı, " Sosyal tesisler, is merkezleri, meydanlar, yollar ve kentte ihtiyaç duyulan diğer yapıları katarak, mimarisi estetik acıdan yenilenmiş, ekolojik bir kent oluşturacağız" dedi.

Malatyada Kent Estetik Kurulu oluşturuldu Haberi

Malatyada Kent Estetik Kurulu oluşturuldu

Mimarlık, mühendislik, kent tasarımı, peyzaj mimarlığı gibi çeşitli meslek kuruluşları ile çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcilerinden oluşan Kent Estetik Kurulu çalışmalarına başladı. Başkanlığını Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar’ın yaptığı Kent Estetik Kurulu ilk toplantısını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda yapılan ilk toplantıya, Büyükşehir Belediyesinin ilgili daire başkanlıkları ve şube müdürlükleri, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi temsilcileri, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası temsilcileri ile Kent Konseyi temsilcisi katıldı.


KURULUN GÖREVLERİ

İlk toplantısını yaparak çalışmalara başlayan Kent Estetik Kurulu’nun şehirde görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi noktasında önemli görevleri bulunuyor. Bu konuda kurulun görevleri şu şekilde sıralanıyor:

“Reklam ve tanıtım tabelaları, kent mobilyaları gibi ögelerin tip şekil ve niteliklerini belirlemek ve bu konularda görüntü kirliliğini önlemek. Ana bulvar, meydan, cadde, yeşil alanlar,...