01 / 05 / 2024

malatyadaki kütüphaneler

malatyadaki kütüphaneler

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçe merkezinde modern tarzda projelendirilmiş kütüphaneler yapılıyor. Öğrencilerin sınavlara daha nezih ortamlarda hazırlanmasını sağlamak amacıyla Turgut Özal Kütüphanesi Projesi hayata geçirildi.

Protokol imzalandı! Cezaevlerine kütüphaneler yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nca imzalanan protokole göre, ceza infaz kurumlarında kütüphaneler kurulacak. 

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

Dünyanın en güzel 9 kütüphanesi!

Kütüphaneler 4 bin yılı aşkın bir süredir insanları bilgiyle buluşturuyor. 24 Ekim Dünya Kütüphaneler Günü vesilesiyle dünyadaki en etkileyici kütüphanelere gezintiye çıkıyoruz:

Ankara Elmadağ'da Z-kütüphane açılışı yapıldı!

Elmadağ'daki Kurtuluş İlkokulu tarafından Kütüphaneler Haftası münasebetiyle düzenlenen programda Z-kütüphane açılışı yapıldı. Kütüphane açılışına Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin katıldı.

Malatya'ya modern kütüphaneler geliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçe merkezinde modern tarzda projelendirilmiş kütüphaneler yapılıyor. Öğrencilerin sınavlara daha nezih ortamlarda hazırlanmasını sağlamak amacıyla Turgut Özal Kütüphanesi Projesi hayata geçirildi.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi yıkılacak!

İÜ Merkez Kütüphanesi’ni yıkacak projeye 4 No’lu Kurul’dan onay çıktı. Mimarlar Odası’nın binanın modern mimarlık mirası örneği olması nedeniyle yaptığı tescil başvurusu reddedildi.

Kötü niyetli müteahhitlere karşı yasa hazırlanıldı!

n Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kötü niyetli müteahhitte karşı önlem aldıklarını belirtti..

Diyarbakır'daki tarihi ev restoran kütüphaneye dönüştü!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi ev restoran kütüphaneye dönüştürüldü. İşletmeci Erim: "Müşterilere tarihi Diyarbakır evinde kitap okuma fırsatı sunuyoruz" dedi.

Bayraklı'da her mahalleye bir kütüphane!

Her mahalleye bir kütüphane yapmak için çalışan Bayraklı Belediyesi'nin açtığı 11 kütüphaneyi şimdiye kadar 58 bin 486 kişinin ziyaret ettiği bildirildi. 12. kütüphane de yolda...

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

Sivas'taki çocuk oyun kütüphanesine kayak simülatörleri kurulacak!

Sivas'ta yapımı devam eden Çocuk Oyun Kütüphanesine "kayak simülasyon merkezi" kurulacağı bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, gündeme getirdiği kayak simülasyon merkezinin kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne yemekhane ve kütüphane binası yapılacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkezi Yemekhane ve Merkezi Kütüphane yapım işi ihaleye çıkıyor. Söz konusu yemekhane ve kütüphane bina yapım işi 750 takvim günü sürecek.

Kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önem verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önemin verilmesi gerektiğini söyledi. Topbaş, "Kentlerin Geleceği: Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım" adlı toplantısında konuştu.

malatyadaki kütüphaneler Haberi

malatyadaki kütüphaneler

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından okuma alışkanlığının artırılmasının yanısıra, özellikle ilçelerde eğitim görmekte olan öğrencilerin sınavlara daha nezih ortamlarda hazırlanmasını sağlamak amacıyla Turgut Özal Kütüphanesi Projesi hayata geçirildi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın sorunları yerinde tespit etmek amacıyla sürdürdüğü ilçe gezileri sırasında ilçe merkezlerinde kütüphane veya okuma merkezlerinin olmadığının tespit edildiği ve bunun üzerine Başkan Çakır’ın talimatları doğrultusunda ilçelere, belli bir büyüklükte kütüphaneler yapılmasına karar verildiği dile getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, ilçelere kütüphane kurulmasıyla ilgili projeye ise okumaya büyük önem veren merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ismini verdi. Daha sonra da proje ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından modern çizgilere sahip bir proje hazırlanıp uygulamaya geçirildi.

11 ilçenin kütüphaneleri bitirilerek hizmete hazır hale getirildi. Kütüphanelere yine Büyükşehir Belediyesi...