18 / 05 / 2024

Malaysia Airport Holding TAV Limak Holding Sabiha Gökçen

Malaysia Airport Holding TAV Limak Holding Sabiha Gökçen

Rekabet Kurumu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Grubu'na ait hisselerinin Malaysia Airport Holding tarafından devralınmasına izin verdi. Satış işlemiyle ilgili Rekabet Kurumunun resmi sitesinden açıklama yapıldı.

Malaysia Airport'tan Sabiha Gökçen açıklaması!

Malaysia Airports Holdings açıklamasına göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletilmesi için kurulan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Şirketinin (İSG) hisselerinin toplam 285 milyon euro tutarındaki yüzde 40'ının da alınması konusunu görüştü.

Sabiha Gökçen Havalimanı artık Malaysia Airport'un!

Rekabet Kurulu, Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ ile LGM Havalimanı İşletmeleri AŞ'nin tam kontrolünün Malaysia Airports Holdings Berhad tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Sabiha Gökçen'in Malezyalı şirkete devrine izin çıktı!

Rekabet Kurumu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Grubu'na ait hisselerinin Malaysia Airport Holding tarafından devralınmasına izin verdi. Satış işlemiyle ilgili Rekabet Kurumunun resmi sitesinden açıklama yapıldı.

Sabiha Gökçen için sermaye artıracak!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Limak’a ait yüzde 40 hisseyi 285 milyon euroya almak için ön alım hakkı kullanan Malaysia Airport Holdings, alımı finanse etmek için bedelli sermaye artırımına gidecek.

Sabiha Gökçen’de ortaklık yapmaya kapalı değiliz!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ nın yüzde 40 hissesini Limak Yatırım’ dan satın alacağını açıklayan Malaysia Airports Holding Berhad ( MAHB ), ‘ortaklığa kapalı olmadıklarını’ açıkladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kredisi hazır ortaklığa kapalı değiliz!

ISG’nin yüzde 40 hissesini satın alacağını açıklayan Malaysia Airports Holding yeni ortaklıklara göz kırptı. MAHB, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini yapmakta olan ISG’de ortaklığa kapalı olmadıklarını açıkladı.

Malaysia Airports: Ortaklığa kapalı değiliz!

ISG'nin yüzde 40 hissesini Limak Yatırım'dan ön alım hakkını kullanarak satın alacağını açıklayan Malaysia Airports Holding Berhad, ISG'de ortaklığa "kapalı olmadıklarını" ancak kısa vadede çoğunluk hissedar olmak istediklerini söyledi.

Malaysia Airports: Ortaklıklara kapalı değiliz

Malaysia Airports Holding, Sabiha Gökçen işletmeciliğinde ortaklığa kapalı olmadıklarını ama çoğunluk hissedar olarak kalmak istediklerini belirtti. Hisse devrinin en geç 2015'in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor

TAV Havalimanları Holding, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ortak oldu!

Kokpit.aero internet sitesinin haberine göre Limak'ın elindeki yüzde 40'lık hisseyi alan TAV, geçen yılı 18,5 milyon yolcu ile kapatan Sabiha Gökçen'i Malezyalı ortağı Malaysia Airport Holdings (MAH) ile birlikte yönetecek...

Eren Holding otel ve çimentoyu bıraktı enerjiye odaklandı!

Perakendede, tekstil, çimento gibi alanlarda faaliyet gösteren Eren Holding enerjide büyüyecek

Global Holding Antalya Limanı’ndan Karayipler’e uzandı

Global Holding Antalya Limanı’nın tümünü devraldıktan sonra Karayipler'de de 2 liman almak üzere girişimlerde bulundu

Akfen Holding 32 milyon TL'lik duran varlık satın aldı!

Akfen Holding 32 milyon 466bin TL'lik duran varlık edindi

Global Holding Antalya Limanı'nın tamamını devraldı

Global Holding Kamu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği bilgide Antalya Limanı'nın tamamını devraldığını bildirdi

Malaysia Airport Holding TAV Limak Holding Sabiha Gökçen Haberi

Malaysia Airport Holding TAV Limak Holding Sabiha Gökçen

Malaysia Airports Holdings'in geçtiğimiz Ekim ayı Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yüzde 40 ortağı Limak Grubu'ndan hisselerini satın almıştı.


Satış işlemiyle ilgili Rekabet Kurumunun resmi sitesinden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Halihazırda Limak İnşaat ve Sanayi Ticaret A.Ş., Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. ve Malaysia Airports Holdings Berhad'ın ortak kontrolünde bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. ile LGM Havalimanı İşletmeleri Ticaret ve Turizm A.Ş.'nin tam kontrolünün Malaysia Airports Holdings Berhad tarafından, iştiraki Malaysia Airports Cities Sdn Bhd aracılığıyla, devralınması işlemine izin verildi" denildi.


Atatürk Havalimanı'nın işletmesini elinde bulunduran TAV, Limak Holding'in elindeki yüzde 40'lık hisse için 364 milyon euroluk teklif yapmıştı.


Ancak Yüzde 60 hisseye ve kalan hisseler için öncelikli satın alma hakkına sahip olan Malaysia Airports...