16 / 05 / 2024

Malezya İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı

Malezya İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı

Malezya İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı İzmir 'de gerçekleşti. Malezya ile ekonomik ilişkilerin gerilediğine dikkat çeken Eskinazi, "Malezyalı firmalarla ikili görüşmeler düzenlenmesi için odamız destek vermeye hazırdır" dedi.

Pandemi sonrası Türkiye-Malezya ticari ilişkilerinin gelişeceği düşünülüyor!

Malaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohd Nazari İsmail, "İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret her zaman devam edecek ve güçlenecektir. Bunu sağlamak içinse güçlü bir Türkiye-Malezya Ticaret Odası kurulmalıdır" dedi.

Malezya'da inşaat sektörüne çalışma izni verildi!

Malezya hükümeti, Kovid-19 sebebiyle 18 Mart tarihinde ilan edilen ve dün ikinci kez uzatılan kısmi sokağa çıkma yasağı kapsamında otomotiv, makina ve ekipman, inşaat, elektronik, kuru temizleme ve kuaförlük gibi sektörlere çalışma izni vererek yasağı gevşetti.

Malezya'nın 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi!

Malezya ve Çin İletişim İnşa Şirketi arasında imzalanan 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi. Malezya Ekonomik İşler Bakanı Muhammed Azmin Ali, konu ile ilgili açıklama yaptı.

TBM'nin yeni hedefi: Endonezya, Singapur ve Malezya!

ASEAN bölgesini Asya'nın yeni kaplanları olarak gören Türkiye Müteahhitler Birliği, özellikle Endonezya, Singapur ve Malezya'nın potansiyeline önem veriyor ve Malezya'nın, altyapı projelerinde Türk firmalarıyla çalışma arzusuna dikkat çekiyor.

Türkiye-Malezya İş Geliştirme toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 8-10 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı"nda inşaat ve altyapı, ulaştırma, müşavirlik ve enerji alanlarında iş birlikleri konuşuldu. 

Malezya'yla inşaat sektöründe büyük işler yapabiliriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Malezya'yla Enerji, savunma sanayi, otomotiv, inşaat, bilişim teknolojisi gibi pek çok alanda müşterek attığımız ve atabileceğimiz adımlar, yapabileceğimiz çok büyük işler var." dedi.

TAV, yurtdışındaki ihalelere hazırlanıyor!

Sani Şener, gelecek 2 yıl içinde Vietnam, Endonezya, Malezya ve Hindistan’daki yeni ihalelere teklif vermeyi planladıklarını söyledi.Şener, “Yalnızca Hindistan’da 50 yeni havalimanının özelleştirilmesi bekleniyor, TAV bunlara teklif verecek. " dedi.

Bangladeş, Malezya’ya inşaat işçisi gönderecek!

New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Malezya’ya 1,5 milyon işçi gönderilmesine onay verdi. Seyful Alem, işçilerin imalat,inşaat ve hizmet sektöründe çalıştırılacaklarını söyledi.

Rixos Küba ve Maldivler'de otel açacak!

Rixos, yeni kıtalar ve yeni ülkelerde otel açmak için düğmeye bastı. Otel zincirinin ilk durağı Küba ve Maldivler olurken, Amerika, İran, Meksika, Malezya, Vietnam gibi ülkeler de radarında

Malezya Havayolları 6 bin kişiyi işten çıkaracak!

Yıl içinde yaşadığı 2 büyük felaketin ardından yeniden yapılanmaya giden Malezya Havayolları, 20 bin çalışanından yaklaşık 5-6 binini işten çıkartacağını ve bazı uçuşlarına son vereceğini açıkladı...

Güney Kore inşaat firması Ssangyong E&C Malezya'da otel inşa edecek!

Ssangyong E&C inşaat firmasında düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada, firmanın Malezya'da 87 lüks odalı St. Regis Langkawi oteli ve toplantı salonunu kapsayan 81 milyon dolarlık proje ihalesini kazandığı bildirildi.

Rifat Hisarcıklıoğlu: Malezya ile Türkiye ikili ve çok taraflı projelerde yer almalı!

Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Malezya'nın gelişen iki ekonomi olduğunu belirterek, "Daha fazla ikili ve çok taraflı projelerde yer almalıyız. Biz, TOBB olarak, Türk iş dünyası olarak buna hazırız" ifadelerini kullandı.

Kapadokya'nın Malezya ve Singapur'da termal turizm atağı!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Malezya ve Singapur' a yapılan 5 günlük gezide, Kapadokya bölgesinin turizm potansiyelinin tanıtıldığını söyledi...

Malezya İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı Haberi

Malezya İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı


Malezya İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı İTO Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi ve Malezya Yatırımı Geliştirme Ajansı ve Kuzey Afrika Başkanı Sukri Abu Bakar'ın katılımıyla İzmir'de gerçekleşti. Malezya ile ekonomik ilişkilerin gerilediğine dikkat çeken Eskinazi, "Malezyalı firmalarla ikili görüşmeler düzenlenmesi için odamız destek vermeye hazırdır" dedi. 


İTO olarak yabancı işadamlarını İzmirli işadamlarıyla buluşturmak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Eskinazi, 2012'de Malezya ile ekonomik ilişkilerin gerilediğine dikkat çekerek bu yılda Malezya'ya ihracattın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.36 gerilediğini ve 165.5 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. 


'İTO desteğe hazırdır'

Bu gerilemenin daha güçlü bir işbirliğini zorunlu kıldığını dile getiren Eskinazi, "Ticaret hacmimizin artırılması ve buna paralel olarak ihracat ve ithalatımız arasındaki dengesizliğin ortadan kalkması hedeflerimiz olmalı. Ne alıp ne satacağımız,...