29 / 04 / 2024

İzmir'le Malezya arasında yatırım köprüsü kurulacak!

İzmir'le Malezya arasında yatırım köprüsü kurulacak!

Malezya İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı İzmir 'de gerçekleşti. Malezya ile ekonomik ilişkilerin gerilediğine dikkat çeken Eskinazi, "Malezyalı firmalarla ikili görüşmeler düzenlenmesi için odamız destek vermeye hazırdır" dedi.




Malezya İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı İTO Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi ve Malezya Yatırımı Geliştirme Ajansı ve Kuzey Afrika Başkanı Sukri Abu Bakar'ın katılımıyla İzmir'de gerçekleşti. Malezya ile ekonomik ilişkilerin gerilediğine dikkat çeken Eskinazi, "Malezyalı firmalarla ikili görüşmeler düzenlenmesi için odamız destek vermeye hazırdır" dedi. 


İTO olarak yabancı işadamlarını İzmirli işadamlarıyla buluşturmak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Eskinazi, 2012'de Malezya ile ekonomik ilişkilerin gerilediğine dikkat çekerek bu yılda Malezya'ya ihracattın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.36 gerilediğini ve 165.5 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. 


'İTO desteğe hazırdır'

Bu gerilemenin daha güçlü bir işbirliğini zorunlu kıldığını dile getiren Eskinazi, "Ticaret hacmimizin artırılması ve buna paralel olarak ihracat ve ithalatımız arasındaki dengesizliğin ortadan kalkması hedeflerimiz olmalı. Ne alıp ne satacağımız, hangi alanda yatırım yapabileceğimiz gibi konularda detaylı çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Dış ticaret açığının dengelenmesi ve ikili ilişkilerin güçlenmesi adına İzmirli ve Malezyalı firmalar arasındaki ikili görüşmelere destek vermeye hazırız. Türkiye'de 32 adet, İzmir'de ise 2 adet Malezya sermayeli firma faaliyet gösteriyor. İki ülke işadamlarının karşılıklı ticaret ve yatırımlarını artırmalarını dilerim" dedi. 

Bakar ise, "İş yanlısı bir hükümetimiz var. Liberal yatırım politikalarımız yabancı ülkelere göre belirlenmiştir. Ekonomik anlamda Batı'yı değil, Doğu'yu örnek aldık. Dünyada rekabet sıralamasına bakıldığında 6'ncıyız. Kredi alma ve kullanma konusunda sıkıntımız yok. Tıpkı  İzmir  gibi güçlü bir yapımız var. İki günde çok sayıda şirketle tanıştık. İzmir'i Malezya'da tanıtmak istiyoruz" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön