28 / 04 / 2024

SBK Holding Rusya'ya Kırım Köprüsü için finansman desteği sağlayacak!

SBK Holding Rusya'ya Kırım Köprüsü için finansman desteği sağlayacak!

SBK Holding, Rusya'nın en büyük çelik konstrüksiyon şirketi Mostovik'e Kırım Köprüsü projesinde kullanılmak üzere 850 milyon dolarlık finansman desteği sağlamak için bu yılın haziran ayında bir protokol anlaşması imzaladı.



Rusya ve Balkanlarda yol, metro, stadyııra gibi alanlarda faaliyet gösteren Mostovik, son yıllarda finansman alanında yaşadığı sıkıntılarını Türkiye'den SBK Holding ile yaptığı finansman desteği anlaşması ile aşacak. 


SBK Holding, Rusya'nın en büyük çelik konstrüksiyon şirketi Mostovik'e Kırım Köprüsü projesinde kullanılmak üzere 850 milyon dolarlık finansman desteği veriyor. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz ile Mostovik Yönetim Kurulu Başkanı Oleg Shishov tarafından bu yılın haziran ayında imzalanan protokol anlaşması ile, Rusya ve Balkanlarda yol, metro, stadyum gibi alanlarda faaliyet gösteren Mostovik, son yıllarda finansman alanında yaşadığı sıkıntılarını Türkiye'den SBK Holding tarafından verilen finansman desteği ile aşacak. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Rusya'nın en büyük şirketlerinden biri olan, Kırım Köprüsü Projesi gibi dev projelerin inşaatına hammadde tedariği sağlayan Mostovik ile imzaladıkları protokol anlaşmasının her iki ülke için de birçok iş birlikteliğine örnek olacak nitelikte olduğunu söyledi. Bu anlaşma ile, Rusya ve Balkanlarda yol, metro, stadyum gibi alanlarda faaliyet gösteren Mostovik son yıllarda finansman alanında yaşadığı sıkıntıların çözümünü Türkiye'de SBK Holding ile bulduğunu belirten Sezgin Baran Korkmaz, yaşanan süreçle ilgili olarak şunları söyledi: "Rusya'nın en büyük şirketlerinden biri olan Mostovik'in, aynı anda birçok projeyi kazanması nedeni ile yaşadığı bu finansal sıkıntıya farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak çözüm paketi hazırladık. Bu çözüm paketi SBK Holding başkanlığında oluşan çok uluslu bir platformda projelendirildi. Verilecek olan 850 milyon dolarlık finansman desteği paketi ile firma projelerini sonuçlandırarak bulunduğu noktadan daha güçlü bir seviyeye çıkarılacaktır." SBK Holding'in yatırım yaptığı sektörler arasında finans, enerji, gayrimenkul, sanayii, turizm, teknoloji ve lojistik yer alırken, SBK Holding'in her bir iştiraki kendi alanında lider ya da alanında en önemli ilk 3 oyuncudan biri olma özelliğine sahip. Bunun yanı sıra proje aşamasında ve ön değerlendirme sürecinde farklı ya da aynı sektörde bulunan iştirakler de yer alıyor. Kurucu Sezgin Baran Korkmaz Türkiye çapındaki başarılı yatırımları ve farklı girişimcilik özellikleri ve geleceği şekillendiren vizyonu ile Amerikan'ın önde gelen grupların dikkatini çekmiş. Geliştirdiği başarılı projeler ile sonuç odaklı yaklaşımı yenilikçi bir platformda Türkiye'de faaliyet gösteren topluma ve ekonomiğe değer katan, finansal olarak büyümeyi kendi öz kaynaklan ile sağlayamayan firmalara yatırımlar yaparak bu firmaların kendi sektörlerinde lider konuma gelmelerini sağlamış bulunuyor. 


Hürses 


Geri Dön