30 / 04 / 2024

Malezyalı şirket arazi arıyor

Malezyalı şirket arazi arıyor

Rafa kalkan 2 milyar dolarlık rafineri yatırımı tekrar gündeme geldi. Malezyalı şirket, yatırım için düğmeye bastı. Şİrket yatırım için 2 milyar dolar ayırdı.

Şirket arazilerinde hissedarların payları küçültülebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda bir şirketin ortaklarının arazi aldığını ve paylarının şirket hisesi oranında olduğunu belirtti. Okuyucu bu durumda arazideki payını kaybetme ihtimalini sordu.

Sabiha Gökçen’deki dükkanlar kepenk indirdi!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletme hakkını elinde bulunduran Malezyalı şirket pandemi nedeniyle dükkanlara ihtarname gönderdi. İhtarname sonrası dükkanlar kepenk indirdi. 

Farmasi, Miami’de 50 milyon liralık arazi aldı!

Türkiye’nin öncü şirketlerinden olan Farmasi, Florida’da 4 dönümlük arazi satın aldı. Florida Eyaleti’ne bağlı Miami’deki bu arazi için Türk şirket yaklaşık 50 milyon lira ödedi.

Murat Ülker: Şirket ve arazi satıyorum borçlarımızı ödüyorum!

Murat Ülker yeni yılla beraber Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yeğeni Ali Ülker’e devretti. Murat Ülker, “Ali Bey ile konuştuk. O bankalarla ben muhatap olacağım. Borçlarımızı ödüyorum. Şirket ve arazi satıyorum. Yabancılar da gelip alıyor" dedi...

Katar Emiri’nin annesi Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi aldı!

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Başakşehir’de 100 bin TL sermayeli şirket kurup 1.5 ay kadar sonra da çılgın proje Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldı.

Uganda'dan ASB Grubu’na 47 bin dönümlük arazi tahsisi!

Uganda, Türk şirketi ASB Grubu’na et üretimi amacıyla hayvancılık için büyük bir arazi tahsisi gerçekleştirdi. Şirket 300 milyon dolarlık yatırımla 15 bin kişiye kadar istihdam sağlayacak.

Malezyalı şirket yatırım için Türkiye'de arazi arıyor!

Rafa kalkan 2 milyar dolarlık rafineri yatırımı tekrar gündeme geldi. Malezyalı şirket, yatırım için düğmeye bastı. Şİrket yatırım için 2 milyar dolar ayırdı.

Mehdi Eker: Gıda güvenliği tehlikede olanlar arazi alıyor!

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dünyada gıda güvenliği tehlikede birçok şirket ve ülkenin, kendi ülkelerinin arazileriyle yetinmediğini, farklı yerlerden arazi kiralayarak veya satın alarak üretim yaptığını belirtti...

İrfan Aydoğan: Şirket kuruluşu için bu hafta sonu Katar'a gidiyoruz!

Bağdat Caddesi'nde projeleri bulunduğu na dikkat çeken İrfan Aydoğan, Kadıköy bölgesinde yeni projeler için yer baktıklarını aktardı. Şirket Tuzla bölgesinde de farklı gayrimenkul yatırımlan için arazi arayışını sürdürüyor.

Khazanah Nasional Berhad, İstanbul'da ofis açtı!

Malezyalı şirket Khazanah Nasional Berhad, İstanbul Levent'te ofis açtı..

Mersin'deki arazi için en yüksek teklifi Akfen Enerji verdi!

Mersin'in Akdeniz İlçesi'ndeki 58 bin metrekarelik arazi için en yüksek teklifi Akfen Enerji verdi. Şirket arazide Mersin Kombine Doğalgaz Santrali'ni kuracak

Kiler GYO, bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim şžirketi, bağlantı kurulacak şirket yetkililerini, yöntimde söz sahibi olan personelini ve yönetim ve denetim kurulu üyelerini  yayınladı...

Araplar ve Malezyalılar toprak alıyor, Türkler de gelsin!

Arazi fiyatlarının çok ucuz olduğu Bosna Hersek'e yabancılar ilgi göstermeye başladı. Özellikle Araplar ve Malezyalılar ülkede büyük miktarlarda arazi toplarken, Türkler Bosna'ya yatırımda gerilerde kalıyor....

Malezyalı şirket arazi arıyor Haberi

Malezyalı şirket arazi arıyor

Türk ekonomisinin istikrara kavuşmasıyla, rafa kalkan uluslararası yatırımlar tekrar gündeme gelmeye başladı. 2.5 yıl önce yaşanan Gezi olayları sonrası rafineri yatırımını askıya alan Malezyalı şirket, konuyu yeniden gündemine aldı. Türkiye'de rafineri için arazi arayan şirket, bunun için 2 milyar dolarlık bir bütçe ayırmış, ancak olayların çıkması nedeniyle projeden vazgeçerek Türkiye'den çekilmişti. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 49.4'le tek başına iktidara gelmesinin ardından bu projenin gerçekleşme umudu doğdu. 2012'nin ortalarında Malezyalı şirketin Türkiye gelmek için kendileriyle temasa geçtiğini söyleyen Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Altınbaş, hemen seçim ertesinde şirket yöneticilerinin yeniden akaryakıt sektörüyle ilgili bilgi istediğini, kendisinin de 2 haftaya kadar Malezya'ya gideceğini söyledi. 


YATIRIMLAR ARTAR 

Altınbaş, "O günlerde şirket oldukça istekliydi. Yatırımın yapılabileceği arazilere dahi bakmıştı. Projenin bütçesi de...