19 / 07 / 2024

malik eş evi satarsa ne olur

malik eş evi satarsa ne olur

Aile konutu şerhi; ailenin devamlı olarak ikametine ayrılan konutun üzerinde eşlerin tek başlarına tasarrufta bulunmalarını engelliyor. Peki, şerh olmasına rağmen malik eş aile konutunu satarsa ne olur?

Evi tahliye etmek istemeyen kiracı, evi ateşe verdi! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Karaman'da evi boşaltmak istemeyen bir kiracı, oturduğu konutu ateşe verdi. İşte detaylar... 

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter'in evi 2 milyon 800 bin TL başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor!

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter'in evi açık arttırma ile satışa çıkartılacak. Büyükada'daki 90 metrekarelik olan bu daire için 2 milyon 800 bin TL başlangıç fiyatı isteniliyor. İşte ayrıntılar...

Evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacak! 

Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacağını açıkladı.

Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli atıldı!

Başakşehir’de hayırseverlerin desteğiyle inşaatına başlanan Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun da katılım sağladığı törenle atıldı.

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mimar Bruno Taut’un Kuruçeşme’deki evi satışa çıktı!

İstanbul’un sembol evlerinden mimar Bruno Taut’un tasarladığı Kuruçeşme’deki ‘Taut’un evi’ 20 yıl sonra satışa çıktı. Japon esintili villaya 95 milyon TL değer biçildi.

7 maddede aile konutu nedir, nasıl şerh edilir?

Aile konutu nedir, nasıl şerh edilir? Eşlerin aile konutu üzerindeki hakları nelerdir? Aile konutu korumasının süresi ne kadardır? Malik eş aile konutunu satarsa ne olur? Eşlerden birinin ölümü halinde ne olur? Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek yazdı...

Edirne Fenerbahçe Evi'nin inşaatı başladı!

Fenerbahçe Kulübü tarafından Edirne-Havsa kara yolu üzerinde hayata geçirilecek Fenerbahçe Evi projesinin temeli atıldı.

Murat Boz Kuruçeşme'deki evi boşaltıyor!

Ünlü popçu Murat Boz ve bir süredir ilişkide olduğu Aslı Enver cephesinde sular durulmuyor. Kuruçeşme'deki evi boşaltan Enver, Boz'a haber gönderip evi boşaltmasını istedi. Şarkıcı yeni ev arayışına girdi.

Malatya'da 100 odalı konuk evi ve özel eğitim okulu yapılacak!

Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya'da en az 100 odalı, 3 yıldızlı otel konforunda hasta yakınlarının ve ihtiyaç sahiplerinin kalacağı yeni konuk evi ve özel eğitim okulu yapacaklarının müjdesini verdi.

Ece Erken Çeşme'den alacağı yeni evi buldu!

Sunucu Ece Erken, Çeşme'de yeni alacağı evi buldu. Alaçatı'da milli futbolcular Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'la 3 senedir komşu olan Erken, Çeşme'den vazgeçmeyeceğini ve yeni satın alacağı yazlıkta karar kıldığını söyledi.

Bakırköy Menekşe-Nergis Çocuk Evi açıldı!

Bakırköy Belediyesi’nin Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde açılışı yapılan Menekşe – Nergis Çocuk Evi, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Stk’lar, öğretmenler, çocuklar ve velilerin katılımıyla açıldı.

Tolgahan Sayışman Miami’deki evi için eşya bakıyor!

Sevgilisi Almeda Abazi’nin ailesini ziyaret etmesini fırsat bilen oyuncu Tolgahan Sayışman, Miami’deki evi için harıl harıl eşya bakıyor.

malik eş evi satarsa ne olur Haberi

malik eş evi satarsa ne olur

Malik eş aile konutunu satarsa ne olur?

Aile konutu şerhi; ailenin devamlı olarak ikametine ayrılan konutun üzerinde eşlerin tek başlarına tasarrufta bulunmalarını engelleyen şerhe deniyor.


Medeni Kanun gereğince; Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini isteyebilir.

Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebilir.


Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle sözleşmenin tarafı hâline gelir ve bildirimde bulunan eş diğeri ile müteselsilen sorumlu olur.


Peki, malik eş aile konutunu satarsa ne olur?

Aile konutu, tapuda aile konutu şerhi konulmuş olduğu...