18 / 08 / 2024

maliya bakanlığı ruhsat

maliya bakanlığı ruhsat

Kademeli KDV düzenlemesi çalışması” yılın ilk altı ayında yapı ruhsatı sayısında hızlı artışa neden oldu.Olası bir KDV artışından etkilenmemek isteyen sektör, ruhsata yönelince geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26.4 artış oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

Kumburgaz'daki 14 katlı projenin ruhsatı iptal edildi!

İstanbul 12. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Büyükçekmece'de yazlık bölgesi olan ve 2-3 katlı yapılaşmanın olduğu Kumburgaz'da bir inşaat projesine verdiği 14 kat izinli ruhsatı iptal etti.

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

Bakanlıklara yatırım koordinasyon birimleri kurulacak! 

Yatırımcıların muhatap olduğu tüm bakanlıklarda yatırımcı dostu ofisler kuruluyor. Buna göre, yatırımlara ilişkin izin, lisans, ruhsat gibi işlemlere dair başvuruları alacak ve koordine edecek.

Engellilere uygun projelendirilmeyen binalara ruhsat verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık olarak yapı denetim kanununda düzenlemeye gittiklerini söyleyerek, "Bu düzenleme ile bundan sonra engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecektir." diye konuştu.

Alsancak Stadı'nda ruhsat tamam!

İzmir'de "Depreme dayanıksız" raporu verilip yıkıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından aynı yerinde yeniden yapımına başlanan Alsancak Stadı'nda ruhsat sorunu çözüldü.

MEB'den ruhsat almayan yurtlar kapatılacak!

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile her ne ad altında olursa olsun, öğrenci barınma hizmetlerine ilişkin faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığından alınacak ruhsat olmadan yürütülmesi halinde brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacak ve bu yerler valilikçe kapatılacak.

Belediyeler projelerin ruhsat sürecini kısaltmalı!

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm sıkıntılarını yaşadıklarını belirten Şaşmaz, “Bizim sıkıntımız; keşke belediyeler, bakanlık ruhsat süreçlerini biraz daha kısaltabilse” dedi

Fikirtepe'de 16. ruhsat verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç tarafından, Pana Yapı'nın Brooklyn Life projesi için Selimoğlu İnşaat adına düzenlenen ruhsat firma yetkililerine verildi.

Öğrenci yurtlarının ruhsat yetkisi MEB'e verilecek!

Başta belediyeler olmak üzere diğer bakanlıklar ve kamu kurumlarının inisiyatifinde bulunan, öğrenciler için barınma hizmeti sunan konukevi, misafirhane gibi ticari işletmeler için açma ve çalışma ruhsatı düzenleme yetkisini, MEB alacak.

İzmir’de ruhsat bekleyen 2 bin inşaatın önü açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmelikte yaptığı değişiklikle İzmir’de ruhsat bekleyen 2 bin inşaatın önü açıldı. Akın Kazançoğlu, “İnşaat sektörü, 200’den fazla alt sektörü etkiliyor. Dolayısıyla İzmir 2.5 milyar lira kazanacak” dedi

İzmir Mavişehir’de ruhsat iptalleri başladı!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Kasım 2015'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ilk inşaat ruhsatı iptal kararı çıktı.

maliya bakanlığı ruhsat Haberi

maliya bakanlığı ruhsat

TÜRKİYE İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yılın ilk yarısındaki yapı izin istatistikleri, inşaat sektörünün Maliye Bakanlığı’nın nisan ayında duyurduğu kademeli KDV çalışması nedeniyle harekete geçtiğini ortaya koydu. Maliye Bakanlığı’nın, konut KDV’sinde evin büyüklüğünü değil, değerini esas alacak uygulamasının 1 Haziran’dan sonra ruhsata bağlanan yapılarda geçerli olması sektörü hızla ruhsat almaya sevk etti. Vergi artışından etkilenmemek isteyen inşaatçılar 1 Haziran’dan önce ruhsat almaya koşunca yılın ilk yarısında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen daire sayısında yüzde 26.4 artış yaşandı. Ancak bu artışın, talep azaldığında arz fazlası yaratacağı da ifade ediliyor.


349 bin daireye ruhsat


TÜİK’in açıkladığı verilere göre, belediyeler yılın ilk altı ayında, 349 bin daire için ruhsat verdi ve ruhsat verilen daire sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26.4 artış gösterdi. Geçen...