19 / 05 / 2024

Maliye emlak vergisi

Maliye emlak vergisi

MALİYE Bakanlığı, emlak vergisinde yaşanan sorunların basında gelen 'değer tespiti' konusunda radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Tapuda çok düşük değer bildiriminde bulunulmayacak, metrekare birim değerlerindeki çarpıklıklara son verilecek.

Emlak vergisi için pişmanlık uygulanmıyor!

Son günlerde gündeme gelen pişmanlık uygulamasıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı bir broşür hazırladı. Buna göre emlak vergisi için pişmanlık uygulanmıyor.

Naci Ağbal: Emlak vergisi artışı varsa yeniden düzenleriz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Özellikle belli bölgelerde emlak vergisi değerinin 1-2 kat arttığı şeklinde şikayetler geliyor. Bununla ilgili vatandaşımızın olağanüstü bir yükle karşılaşmasına neden olan gelişme varsa bunu kontrol altına alacak düzenlemeyi yaparız" dedi.

OSB'lerde emlak vergisi maliyetleri azaltılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) emlak vergisi maliyetlerinin azaltılması için bir çalışma yapıldığını aktardı. Ağbal, gecikme faizi oranlarıyla ilgili bir düzenleme üzerinde de çalışacaklarını kaydetti.

Miras, Emlak Vergisi’ne esas değer üzerinden vergilendirilecek!

Antalyalı bir vatandaş miras kalan arazinin emlak vergisi değerinin 860 lira olduğundan yola çıkarak bu tutar üzerinden vergi ödedi. Maliye ise vergi ödendikten bir gün sonra 66 bin liraya satılan arazi için ceza yazdı. Danıştay vatandaşı haklı buldu.

Ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi başta olmak üzere, bazı vergilerde muafiyetler bulunuyor. Maliye Bakanlığının almış olduğu bir karara göre, ödenmiş vergiler geri iade edilebiliyor. Peki, ödediğiniz emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi inşaat birim fiyatları 2015!

2015 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilerek, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte emlak vergisi inşaat birim fiyatları 2015..

Emlak vergisi iade kanunu!

Maliye Bakanlığı tarafından alınan bir karara göre, emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilecekken fazladan emlak vergisi ödeyen ev sahiplerine, ödedikleri vergi geri iade ediliyor. İşte emlak vergisi iade kanunu..

Bilmeden ödenen emlak vergisi geri alınabilir mi?

Maliye Bakanlığı’nın 11/04/2011 tarih ve 006.01-258 sayılı Özelgesi gereğince bilmeden ödenen emlak vergisi geri alınabilir mi? Bilmeden ödenen emlak vergisi geri alınabilmesi için ne yapılır?

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Maliye emlak vergisi Haberi

Maliye emlak vergisi

Maliye emlak vergisinde düğmeye bastı. Tapuda çok düşük değer bildiriminde bulunulmayacak, metrekare birim değerlerindeki çarpıklıklara son verilecek.


MALİYE Bakanlığı, emlak vergisinde yaşanan sorunların basında gelen 'değer tespiti' konusunda radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Rayiç bedelin, belediyeler, emlakçılar, köymahalle muhtarlıkları, ticaret-ziraat odaları ve bilirkişilerin de görüşleri ile belirlenmesi öngörülüyor. 


Gayrimenkul alan ya da satan bir kişi, tapuda çok düşük değer bildiriminde bulunamayacak. Aynı cadde ya da sokağın bir tarafında metrekare birim değeri 400 lira olarak belirlenirken, söz konusu tutar sokağın diğer yanında 60 lira olamayacak. 


TUTARSIZLIK VAR 


Tutarsızlığın son bulması için emlak vergisinde takdir komisyonlarının yapısı da yeniden düzenlenecek. Emlak Vergisi Yasası'na göre değer tespitinde sınırlama bulunmuyor. Bu nedenle de vergiye tabi değerler, sadece il ve ilçeler bakımından değil, birbirine komşu mahalle ve sokaklar...