01 / 05 / 2024

maliyet enflasyonu

maliyet enflasyonu

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, otellerdeki maliyet enflasyonun önüne geçerken ülke genelinde yıllık enflasyon ise ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

Sanayiciler teşhisi koydu: Gıdada talep değil maliyet enflasyonu yaşanıyor!

Gıda ve içecek sanayicileri gıda enflasyonunun düşürülmesi için bir araya gelerek önerilerde bulundu. Küresel piyasalardaki düşüşe rağmen fiyatların arttığına dikkat çeken sanayiciler, en önemli nedenin tarımsal girdi maliyetindeki yükseliş olduğunu belirtti.

Konutta enflasyon uçtu!

Kovid-19'la emtia fiyatlarındaki artış ev fiyatlarında ciddi yükselişleri getirdi. Geçen yılki maliyetlerle konut satan bir üretici bugün yeniden inşaat için harekete geçtiğinde artan fiyatlarla karşılaşıyor ve hesaplar altüst oluyor. Peki konut üreticisinin maliyet enflasyonu ne kadar?

İnşaat maliyet endeksi Temmuz'da yüzde 0,62 düştü!

TÜİK Temmuz ayı inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Rapora göre temmuz ayında haziran ayına göre yüzde 0,62 düştü.

1. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2020'de ne kadar?

2020'de uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. Peki 1. sınıf inşaat maliyetleri 2020'de ne kadar?

İş yeri inşaat maliyet bedelleri 2020!

2020 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi.

2020 yılı inşaat maliyet bedelleri belli oldu!

Emlak vergisine esas olmak üzere gelecek sene uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, meskenler açısından 70,38 lira ile 3 bin 228,90 lira arasında değişecek.

Bina inşaat maliyet bedelleri cetveli 2020!

2020 yılında geçerli olacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. İşte bina inşaat maliyet bedelleri cetveli 2020...

Konut inşaat maliyet bedelleri 2020!

2020 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri bugün belli oldu. İşte konut inşaat maliyet bedelleri 2020...

2020 bina inşaat maliyet bedelleri cetveli!

2020 yılında geçerli olacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlendi. İşte 2020 bina inşaat maliyet bedelleri cetveli..

Konut inşaat maliyet bedelleri 2020!

2020 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri bugün belli oldu. İşte konut inşaat maliyet bedelleri 2020...

İnşaat maliyet endeksi Haziran'da 0,79 düştü!

İnşaat maliyet endeksi, Haziran ayında aylık bazda yüzde 0,79 düşerken geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,1 arttı

1. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2019'da ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat maliyet bedellerini belirliyor. Peki 1. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2019'da ne kadar?

İnşaat maliyet endeksi Mayıs'ta yüzde 24,86 arttı!

İnşaat maliyet endeksi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,69, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,86 artış gösterdi...

maliyet enflasyonu Haberi

maliyet enflasyonu

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışları, yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti. 



Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti. Yıl başında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et ve süt grubunda gerçekleşti. 


Dokuz...