02 / 05 / 2024

Maltepe Cemevi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı mı

Maltepe Cemevi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı mı

Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Dereceye girenler, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

Mozzo Mimari Proje Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mozzo Mimari Proje Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Kuru tarafından kuruldu.

Maltepe'de cemevi tartışması!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeni cemevi için mevcut cemevini yıkma ısrarı tepkilere neden oluyor. Alevi kurumları ve önderleri 2 cemevi olmasını istiyor.

Adana Yüreğir Cemevi’nin temeli atılıyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi’nde Anadolu Türk mimari tarzında Alevi kültürünün değerleri ve ritüellerini içinde barındıran Yeni Yüreğir Cemevi’nin temelini bir ay içinde atacaklarını müjdeledi.

Maltepe Cemevi inşaatı ne zaman bitecek?

STK buluşmaları kapsamında Sivaslılarla buluşan Başkan Ali Kılıç, Maltepe Cemevi için şunları söyledi: “Uzun yıllardır bitirilemeyen cemevini sizin onayınız ve izninizle yapıp, anahtarı sizlere teslim edeceğiz”

İkra Mimari Yapı İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkra Mimari Yapı İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Tevetoğlu ve Tuncay Şen ortaklığıyla 40 bin TL sermaye ile 17 Şubat'ta Maltepe, Girne Mahallesi, Narlıdere Caddesi'nde kuruldu.

Beylikdüzü Cemevi mimari proje yarışması sonuçlandı!

BEYLİKDÜZÜ Belediye Başkanlığı tarafından, Kavaklı Mahallesinde yapılacak olan Cemevi'nin projelerinin elde edilmesi amacıyla yapılan yarışmanın Ödül Töreni ve Kolokyum, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Gülsuyu Cemevi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Dereceye girenler, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

Maltepe cemevi mimari proje yarışması sonuçlandı!

Cemevlerini, belediye meclis kararıyla Türkiye’de ilk kez ibadethane olarak kabul eden Maltepe Belediyesi, öncülük ettiği mimari proje yarışmasıyla da “cemevi mimarisi” için de bir ilke imza attı.

Beylikdüzü Belediyesi cemevi mimari proje yarışması başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Cemevi ve Kültür Merkezi, ulusal mimari proje yarışması düzenliyor. Cemevi ve Kültür Merkezi’nin çevre düzenlemeleri ile beraber tasarlanacağı yarışmanın birincisine 60 bin TL para ödülü verilecek.

Maltepe Belediyesi cemevi mimari proje yarışması başladı!

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi, ulusal mimari proje yarışması düzenliyor. Cemevi ve Kültür Merkezi’nin çevre düzenlemeleri ile beraber tasarlanacağı yarışmanın birincisine 80 bin TL para ödülü verilecek.

Ali Kılıç: Maltepe'de cemevi inşası için kolları sıvadık!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, cemevi inşasına hazırlandıklarını açıkladı. Kılıç, "Maltepe İlçemizde, Alevi Bektaşi inancının değerlerini ve motiflerini taşıyan ve bunu en güzel şekilde yansıtan bir yer inşa edebilmek için toplandık" dedi.

Server Mimari Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Server Mimari Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 11 Ağustos 2014 tarihinde Serpil Çetinkaya tarafından 50 bin TL sermaye ile İstanbul Maltepe'de kuruldu.

Dap Yapı Kartal-Maltepe hattını, Levent-Maslak hattına benzetmeyi hedefliyor!

Dap Yapı, geçen hafta satışa sunduğu Dap Tango ile farklı mimari denemelerine devam ederken, Kartal-Maltepe'ye 15 kule kazandırarak Levent-Maslak hattına benzetme hedefine de ilerliyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bu yıl 1000 konut ür

Maltepe Cemevi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı mı Haberi

Maltepe Cemevi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı mı

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması’nda dereceye girenler, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı. Törende, yarışmaya katılan 55 projenin kitap haline getirilmesi kararlaştırıldı.


Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması için TSKM’de bir kolokyum (akademik toplantı) düzenlendi. Kolokyuma Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, jüri başkanı mimar Nevzat Sayın, jüri üyeleri Leyla Ünver, Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürü Jale Yağcı, sosyolog Doç. Dr. Şükrü Aslan, etnomüzikolog Ulaş Özdemir, mimar Prof. Dr. Günkut Akın, Ömer Yılmaz, Adnan Demir, Bülent Tarım ve sanat tarihçi Mahir Polat, Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Çetiz, Hasan Hayri Şengül, Canan Döner ve Gültekin Karataş, cemevi yöneticileri, muhtarlar, çok sayıda davetli ile vatandaşlar...