28 / 04 / 2024

Ali Kılıç: Maltepe'de cemevi inşası için kolları sıvadık!

Ali Kılıç: Maltepe'de cemevi inşası için kolları sıvadık!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, cemevi inşasına hazırlandıklarını açıkladı. Kılıç, "Maltepe İlçemizde, Alevi Bektaşi inancının değerlerini ve motiflerini taşıyan ve bunu en güzel şekilde yansıtan bir yer inşa edebilmek için toplandık" dedi.




Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, resmi Twitter hesabı aracılığıyla sosyal medyada paylaştığı açıklamasında "Maltepe’de bütün inançları kucaklıyoruz. Hiç kimseyi inancından, mezhebinden, dilinden, kültüründen dolayı ötekileştirmiyoruz. Cami de bizim, cemevi de bizim, kilise de bizim. Bu felsefe ile ilçemizi sizlerle beraber çağdaş, yaşanır, insan odaklı Avrupa kenti haline getireceğiz" dedi.


Kılıç, Maltepe Belediyesi'nde yapılan toplantı ile Maltepe'de Alevi Bektaşi değerlerini taşıyan bir cemevi inşaası için kolları sıvadıklarını bildirdi. İşte Kılıç'ın o açıklaması;


Ali Kılıç: Maltepe de cemevi inşası için kolları sıvadık!


"Bugün bu yolda Maltepemiz için önemli bir adım attığımız özel bir gün. Başkan Yardımcılarımız, Meclis Üyelerimizin bir kısmı Cemevi Proje Yöneticileri ve mimarlar ile birlikte ilçemizdeki Alevi vatandaşlarımıza yaraşır bir Cemevi inşa etmek için kolları sıvadık. Maltepe İlçemizde, Alevi Bektaşi inancının değerlerini ve motiflerini taşıyan ve bunu en güzel şekilde yansıtan bir yer inşa edebilmek için toplandık. Bu inşa edeceğimiz Cemevi’ne gelen çocuklar, gençler bu inancın değerleri ile tanışabilmeliler. Maltepe Belediyesi olarak böyle bir adım attığımız için mutluyum, gururluyum..."


Ali Kılıç: Maltepe de cemevi inşası için kolları sıvadık!


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön