22 / 05 / 2024

Maltepe hafif metro

Maltepe hafif metro

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bağlarbaşı Mahallesi esnaflarıyla kahvaltılı sohbetinde Maltepe Meydan Projesi hakkında detaylı bilgiler verirken, Beşçeşmeler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm uygulamayı düşündüklerini açıkladı. İşte Kılıç'ın o açıklamala

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nun ihalesini Metro İstanbul kazandı!

7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak Ankara Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesi ihalesini İBB iştiraki Metro İstanbul kazandı. 

İBB iptal ettiği metro ihalesini yeniden açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Haziran'daki İstanbul Seçimi'nden 16 gün sonra iptal ettiği, 'Yenikapı - Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı' ihalesini, yeniden açtı. İhalenin 3 Aralık'ta tekrarlanacağı duyuruldu.

MESİAD: Mersin'e metro yerine hafif raylı sistem yapılmalı!

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, kentin en büyük problemlerinden biri olan ulaşım sorununun çözülmesinin hızlandırılması gerektiğini, metro yerine hafif raylı sistemin yapılması önerisinde bulundu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan havalimanı metrosu açıklaması!

İstanbul Havalimanı metrosu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece Havaist değil, oraya raylı sistemleri getireceğiz. Hafif metroyu havalimanına kadar planladık. Seçim sonrası bu adımı kararlılıkla atacağız. Havalimanı en büyük rahatlığı hafif metro ile alacak" dedi.

Maltepe'de müteahhit ve arsa sahipleri arasında kavga!

İstanbul'un Maltepe ilçesinde müteahhit ve toprak sahipleri arasında çıkan kavgada hareketli dakikalar yaşandı. Kavgada, 2 kişi hafif şekilde yaralanırken 5 kişi gözaltına alındı.

Kartal-Kaynarca Metro Hattı imar planı değişikliği askıda!

Maltepe ilçesi, Kartal-Kaynarca Metro Hattı'na ait Huzurevi istasyonuna ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Başbakan Yıldırım: İstanbul'da 1.023 kilometre metro hedefimiz var!

Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, "İstanbul'un genelinde bin 23 kilometre raylı sistem, metro, hafif raylı metro yapma hedefimiz var. " dedi.

Markalı konutun yeni adresi Kartal ve Maltepe!

Gayrimenkul firmalarının son zamanlardaki gözde adresi Kartal ve Maltepe oldu. Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılacak metro hattının da bölgedeki gayrimenkul projelerine olan ilgiyi arttırıldığı belirtildi...

Mersin'e monoray geliyor!

Mersin'de yaşanan su baskını riski hafif metro yerine havaray yapılması kararını getirdi. Hayata geçirilecek proje ile Akdeniz sahili boyunca Türkiye’nin en büyük havaray hattı döşenecek.

Hadımköy-Çatalca'ya hafif metro müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hadımköy-Çatalca arasındaki demir yolunun hafif metro haline getirileceğinin müjdesini verdi.

Çin Chongqing'de metro apartmanların içinden geçiyor!

Çin Chongqing'de inşa edilen metro hattının bir bölümü, apartmanların tam ortasından geçiyor. İlginç bir görüntü ortaya çıkaran bu hafif raylı metro sisteminden en çok şikayet edenlerse apartman sakinleri oldu.

Gaziantep'e metro müjdesi!

Büyükşehir Belediyesi, Genel sekreter yardımcısı Sezer Cihan, “Tramvay da yetmiyor. Hafif metro yapma gerekliliği ortaya çıktı. Bir yıl içerisinde çalışmaları tamamlayıp, ihale aşamasına geleceğiz.” dedi

Maltepe hafif metro Haberi

Maltepe hafif metro

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bağlarbaşı Mahallesi esnaflarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Esnafın sorunlarını yerinde dinleyen Başkan Kılıç, Maltepe Meydan Projesi ile ilgili olarak esnafı bilgilendirdi ve projede, hafif raylı sistemin de olacağı müjdesini verdi.


Bağlarbaşı Mahallesi Sakızağacı esnafıyla bir kahvaltı organizasyonunda buluşan Başkan Kılıç, “Maltepe’ye çağdaş bir meydan kazandırmak için kolları sıvadık. Emniyet Binası dahil olmak üzere, burada bulunan hanları da yıkarak, meydanı genişleteceğiz. Ancak bunu yaparken esnafı mağdur etmeyecek çözümler gerçekleştirecek, gerekirse kira bedellerini ödeyeceğiz. Ayrıca meydanının arka tarafında, Atatürk heykelinin olduğu kısımda, 15-20 dönümlük bir yeşil alan oluşturarak Maltepe’ye kazandıracağız. Burada yer alan iş hanlarını da bitişik nizamda yaparak hem dükkanları genişleteceğiz, hem de esnaf kazanmış olacak. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yer altına otopark yapacak. Böylece meydan...