02 / 05 / 2024

maltepe sahili dolgu

maltepe sahili dolgu

Gezi, toplantı ve miting alanı için Maltepe ve Yenikapı sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi ekleniyor. Tuzla sahili de dev bir marina için doldurulacak.

Maltepe Dolgu Projesi'nde asıl amaç yeşil alan kazandırmak!

İBB Üst Yapı Projeler Müdür Yardımcısı Raziye Yazar, Maltepe Dolgu Projesi'nde çok az yapılaşma bulunduğunu, asıl amacın yeşil alan kazanmak olduğunu söyledi.

Bostancı Sahili yeniden planlanıyor!

İstanbul Kadıköy’deki Bostancı sahili yeniden planlanıyor. Sahile 92 bin metrekarelik ek dolgu yapılarak yeşil alan 225 bin metrekareye çıkarılacak. Ayrıca dolgu alan birçok farklı özellikte sosyal tesisler yapılacak.

Recep Tokgöz: Konyaaltı Sahili’nde proje uygulamak yanlış!

Dolgu imar planı olmayan Konyaaltı Sahili’nde proje uygulamanın yanlış olduğunu belirten CHP’li Recep Tokgöz, “2014’te sahilleri bedava yapacaklarını söyleyenlerin sistemi çöktü. Şimdi yeni formül arıyorlar” dedi

Adatepe Sahilada Residence satılık!

Adatepe Sahilada Residence satılık evlerin metrekare birim fiyatı 7 bin liradan başlıyor. Maltepe Sahili'ne 300 metre mesafede yükselen Sahilada Residence projesinde 290 rezidans bulunuyor...

Maltepe Sahilada Evleri iletişim!

Blokların 25 kat şeklinde yükseldiği proje konum bilgisine göre Maltepe Sahili’ne 300 metre uzaklıkta bulunuyor. Maltepe Sahilada Evleri iletişim bilgisi kapsamında telefon numarası 0 212 283 54 01 olarak belirlendi.

Maltepe dolgu alanı yapılaşmaya mı açıldı?

Maltepe'deki tartışmalı dolgu alanına şimdi de İBB eliyle tartışmalı, tabelasız ve ruhsatsız inşaatlar yapılmaya başlandı. Yapılaşma izninin olmadığı alanda cami inşaatıyla tepkilerin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Maltepe'deki dolgu alanında kaçak inşaatlar yapılıyor!

İstanbul Maltepe sahilindeki dolgu alanının imar planında yeşil alan olarak görünen yerlerde tabelasız ve ruhsatsız inşaatlar başladı.

Şile sahili doldurulup meydan inşa edilecek!

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de 90’lı yıllarda doldurulan alan üzerine 8.5 milyon liraya liman ve meydan projesi yapılacak.

İstanbul'a bir dolgu meydan daha geliyor!

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de liman ve meydan projesi yapılacak.

Maltepe Dolgu Alanı'na 19 bin ağaç dikildi!

Maltepe’de denizin doldurulmasıyla kazanılan devasa alan Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezlerinden biri olacak. 19 bin ağacın dikildiği alanda çalışmalar bitme aşamasına geldi...

Tuzla sahili dev bir marina için doldurulacak!

Gezi, toplantı ve miting alanı için Maltepe ve Yenikapı sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi ekleniyor. Tuzla sahili de dev bir marina için doldurulacak.

Maltepe Dolgu Alanı yeşillendirme çalışmaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Uçak'tan alıunan bilgiye göre Maltepe Dolgu Alanı, Avrupa’nın en büyük yaşam spor ve eğlence merkezine dönüşüyor. Dolgu çalışması biten projenin yeşillendirme çalışmaları başladı...

Maltepe Dolgu Alanı yeşillendiriliyor!

Maltepe Dolgu Alanı, Avrupa’nın en büyük yaşam spor ve eğlence merkezine dönüşüyor. Dolgu çalışması biten projenin yeşillendirme çalışmaları başladı. Yeşillendirme çalışmalarının da bitmesiyle projenin açılışı yapılacak...

maltepe sahili dolgu Haberi

maltepe sahili dolgu

Megakent İstanbul’un dört bir yanı dolduruluyor. Doldurma işlemlerinden ilki Maltepe’de yapıldı. Miting, spor ve gezi amaçlı yapılan dolgu 3.5 kilometre uzunluğunda ve toplam 1 milyon 200 bin metrekareyi kapsayan Maltepe’deki dolgu alanı tamamlandı, hizmete açılacağı günü bekliyor. İkinci dolgu alanı ise Yenikapı’da. Miting ve gezi alanı olarak kullanılacak projenin dolgu işlemi tamamlandı ve 518 bin metrekare deniz dolduruldu. Üst yapı işlemleri ise devam ediyor.


ÇED raporu hazır


Denizin doldurulacağı üçüncü alan ise Tuzla Belediyesi tarafından yapılacak. Burası marina olarak kullanılacak. 75 bin 830 metrekarelik dolgunun yapılacağı alanın maliyeti 8 milyon 680 bin TL olacak. Projeyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde ÇED raporu hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi. ÇED raporuna göre dolgu işlemi İTÜ Denizcilik fakültesine 2.6 km, İDO Deniz Otobüsü İskelesine...