07 / 05 / 2024

Mamak askeri araziye ne yapılacak

Mamak askeri araziye ne yapılacak

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kaldırılacak olan 11 milyon metrekarelik 4. Kolordu’ya tabiat parkı, üniversite, müze ve şehit yakınları için konut projesi teklifi sunacak.

Çekmeköy Taşdelen'deki askeri araziye yapılaşma izni!

İstanbul Çekmeköy'de bulunan yaklaşık 860 bin metrekarelik eski askeri alan yeni konut alanı olarak ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı plan ile  bölgede AVM, otel ve rezidans yapılabilecek. 

Beşiktaş’taki eski askeri araziye kat artışı: 5'ten 8'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen, ‘bina yükseklikleri zemin + 5 katı geçmesin’ talimatına rağmen İstanbul’un boyu uzuyor. Beşiktaş’taki eski askeri alanda kat artışı yapıldı. Kat sayısı 5'ten 8'e yükseltildi.

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

İstanbul Golf Kulübü’nün yerine askeri lojman inşa ediliyor!

Türkiye’nin ilk spor kulübü olan İstanbul Golf Kulübü’nün bulunduğu araziye askeri lojman yapılıyor. Proje 350 dönümlük alanda hayata geçirilecek.

Malatya'da 300 metrekarelik askeri araziye okul yapılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'daki Çakmak Kışlası'nın Altay Kışlası'na taşınarak, elde edilecek 2 milyon 300 bin metrakelik araziye okul yapılacağını açıkladı.

Esenler'deki askeri araziye 150 dönümlük park yapılacak!

Esenler Belediye Başkanı Göksu, belediyeyi ziyaret eden Bakanı Arslan'a İstanbul'un yeni Esenler'i anlattı. Başkan Göksu, askeriyenin boşaltıldığı alanda yaklaşık 150 dönümlük bir parkı Esenler halkının hizmetine sunacaklarını söyledi.

Mamak'taki 11 milyon metrekarelik askeri araziye 4 dev proje!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kaldırılacak olan 11 milyon metrekarelik 4. Kolordu’ya tabiat parkı, üniversite, müze ve şehit yakınları için konut projesi teklifi sunacak.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm alanlarıyla anılacak!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can,''Gecekondularda, çöplüğüyle, askeri cezaevi ile anılan ilçemiz simdi modern yapıları, kentsel dönüşüm alanları İle anılmaya başladı" dedi.

Şehirdeki askeri kışlalar meydan ve park olacak!

Başbakan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Şehir merkezindeki kışlalar taşınıp, yerlerine yeşil alan ve meydan yapılması planlanıyor. Erdoğan Bayraktar, askeri alanların imara açılmasını istiyor...

Erdoğan Bayraktar: Askeri kışlalar meydan ve park olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehir merkezindeki askeri kışlaların taşınması durumu ile ilgili askeri kışlaların meydan ve park olacağını belirtti. Bayraktar, bu alanları şehirlerin nefes alacağı yerler olarak gördüklerini dile getirdi...

Ankara Mamak 'ta satılık arsa: 3 milyon 605 bin liraya!

Milli Emlak Ankara Mamak Üreğil Mahallesi 'nde yer alan konut alanı imarlı arsayı 5 Eylül 2013 tarihinde saat 09:10'da gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkaracak.

TOKİ Ankara Mamak 1.etap ihalesi bugün!

TOKİ Ankara İli Mamak İlçesi 1. Etap 688 Adet Konut, Otopark Binaları ile Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 28 Ağustos tarihinde (bugün) yapılıyor...

TOKİ Ankara Mamak 1.etap konut ihalesi 28 Ağustos'ta!

TOKİ Ankara İli Mamak İlçesi 1. Etap 688 Adet Konut, Otopark Binaları ile Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 28 Ağustos tarihinde gerçekleşiyor...

Mamak askeri araziye ne yapılacak Haberi

Mamak askeri araziye ne yapılacak

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kaldırılacak olan 11 milyon metrekarelik 4. Kolordu’ya tabiat parkı, üniversite, müze ve şehit yakınları için konut projesi teklifi sunacak.


FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında tankların çıkış yaptığı Mamak'taki 4. Kolordu ve 28. Mekanize Tugayı'nın Ankara dışına çıkarılması kararlaştırıldıktan sonra kolları sıvayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Samsun Yolu'nun hemen yanındaki 11 milyon metrekarelik alanda 4 projenin hayata geçirilmesini istiyor. Başkan Akgül, Tabiat Parkı, Milli Savunma Üniversitesi, Mamak Cezaevi Müzesi ve şehit ailelerine konut projeleri için Orman ve Suişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'na teklif götüreceklerini belirtti.


2,5 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN

Kışla içerisinde 2,5 milyon metrekarelik yeşil alan olduğunu söyleyen Başkan Akgül, "Bizim burada 4 yönlü bir düşüncemiz var. Bunlarla...