04 / 05 / 2024

Mamak Çöplüğü neden imara açıldı

Mamak Çöplüğü neden imara açıldı

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Mamak Belediyesi'nin yeşil alan olacağını duyurmasına rağmen EGO otobüslerinin park alanı haline getirilmesi kararı alınan ve imara açılan eski Mamak Çöplüğü'nü TBMM gündemine taşıdı.

Mamak'taki eski çöplük alanı 'park' olacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan, Mamak'taki eski çöplük alanına EGO Garajı yapılması kararına vatandaş itiraz etti. Açılan dava ve toplanan 5 bin 700 imzanın ardından alanın, 'bölge parkı ve spor alanı' olarak ayrılması kararlaştırıldı

İmara açılan Mamak Çöplüğü TBMM gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Mamak Belediyesi'nin yeşil alan olacağını duyurmasına rağmen EGO otobüslerinin park alanı haline getirilmesi kararı alınan ve imara açılan eski Mamak Çöplüğü'nü TBMM gündemine taşıdı.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm alanlarıyla anılacak!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can,''Gecekondularda, çöplüğüyle, askeri cezaevi ile anılan ilçemiz simdi modern yapıları, kentsel dönüşüm alanları İle anılmaya başladı" dedi.

Mamak kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

KENTSEL dönüşüm projeleriyle örnek alınan Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Mesut Akgül "Gecekondu, çöplük ve cezaevi gibi olumsuz imajından kurtulan Mamak'ta büyük bir dönüşüm yaşanıyor." dedi.

Mamak'ta 7 bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyor!

Adı, cezaevi, çöplük, gecekondu, uyuşturucu ve çarpık kentleşmeyle anılan Mamak'ta dünyanın en büyük kentsel dönüşümü meyvelerini vermeye başladı. İlçede yepyeni bir hayat yaşanıyor.

Mamak'ın gecekondu ve çöplük sorunu çözüldü!

Mesut Akgül, göreve gelmeleriyle beraber Mamak'ta çok ciddi bir sorun olan gecekondu ile çöplük sorununu çözdüklerini söyledi. Akgül, Mamak'ın çöplük arazilerinin olduğu alanların şimdi en değerli yerler olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük kentsel dönüşümü Mamak'ta yapılıyor!

Başkent'in en büyük ilçelerinden biri olan ve bir zamanlar çöplüğü, cezaevi ve gecekondusuyla anılan Mamak'ta son yıllarda büyük bir değişim rüzgarı esiyor.

Mamak'taki çöplükler parka dönüşüyor!

Cumhuriyet’ten günümüze Başkent’in çöplerinin döküldüğü Mamak’taki iki eski çöplük bölgesi şimdi park olacak. Kartaltepe ve Natoyolu Çöplüğü üzerinde bulunan gecekondular temizlenerek rekreasyon alanı olarak değerlendirecek.

Mamak'ta istinat duvarı çöktü!

Son günlerde etkili olan kar yağışı Mamak’ın Boğaziçi Mahallesi Neşat Ertaş Caddesi’ndeki bir binanın istinat duvarının çökmesine neden oldu. Çöken duvar yan apartmana zarar verdi.

Mamak'ta heyelan paniği!

Mamak Cengizhan Mahallesi'nde bir apartman, önceki gece 04.30 sıralarında yan yattı. Korkuya neden olan olay sonrasında, İzmir'den getirilen araçla yan yatan binanın yıkımı yapıldı.

Mamak'ta kentsel dönüşüm devam ediyor!

Mamak'ta değişim devam ediyor. Başkent'in en büyük ilçelerinden biri olan ve bir zamanlar çöplüğü, cezaevi ve gecekondusuyla anılan Mamak'ta son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor...

Mamak'ta değişim sürüyor!

Ankara Mamak'ta değişim sürüyor. Başkentin en büyük ilçelerinden biri olan ve bir zamanlar çöplüğü, cezaevi ve gecekondusuyla anılan Mamak'ta başlatılan değişim süreci son yıllarda hızlandı

Ankara Mamak'ta değişim devam ediyor!

Mamak'ta değişim devam ediyor. Başkent'in en büyük ilçelerinden biri olan ve bir zamanlar çöplüğü, cezaevi ve gece kondusuyla anılan Mamak'ta son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor.

Mamak Çöplüğü neden imara açıldı Haberi

Mamak Çöplüğü neden imara açıldı

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Mamak Belediyesi'nin yeşil alan olacağını duyurmasına rağmen EGO otobüslerinin park alanı haline getirilmesi kararı alınan ve imara açılan eski Mamak Çöplüğü'nü TBMM gündemine taşıdı. Söz konusu alanla ilgili kararın gerekçesini soran Yılmaz, "Bölgedeki yeşil alan oranı OECD ülkelerinin 1/7'si civarındayken, o bölgenin park alanı olmaktan çıkarılmasının bahsi geçen alanın etrafındaki mahallelerin siyasi eğilimleri ve demografik yapısı ile bir ilgisi var mıdır?" diye sordu. 


Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 18.76 metrekare iken, Mamak'ta bu oranın 7.97 metrekare düzeyinde bulunduğunu belirtti. Yılmaz, eski çöp dökme alanının alınan karara rağmen yeşil alan yerine ticari alan olarak kullanıma açılmasının Anayasa'nın "herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama...